Home / Family  / “Το σώμα μου είναι δικό μου”: Εκπαιδευτικό εργαστήριο για οικογένειες

“Το σώμα μου είναι δικό μου”: Εκπαιδευτικό εργαστήριο για οικογένειες

“Το σώμα μου είναι δικό μου” είναι το μήνυμα στο οποίο εστιάζει η παιδαγωγική δράση που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά.

Με κεντρικό μήνυμα “Το σώμα μου είναι δικό μου” η Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα.και ο εκπαιδευτικός οργανισμός Genderhood.συνδιοργανώνουν εκπαιδευτικό εργαστήριο, με αφορμή τη Διεθνή Εκστρατεία “16 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας”.

 

Είναι γεγονός ότι από την παιδική μας ηλικία μαθαίνουμε τι σημαίνει σεβασμός προς τους άλλους. Εφοδιάζοντας τα παιδιά με εργαλεία και δεξιότητες για την κατανόηση των δικαιωμάτων τους,.την προστασία της προσωπικής τους ασφάλειας, και την ανάπτυξη κοινωνικής ενσυναίσθησης, τα ενδυναμώνουμε δημιουργώντας έναν ενάρετο κύκλο ισότητας, σεβασμού και ασφάλειας.

 

 

 

Η Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα και το Genderhood με τη μορφή βιωματικών διαγενεακών εργαστηρίων για γονείς και παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών,.εστιάζουν ακριβώς σε όλα τα παραπάνω. Αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο της Αυστραλής συγγραφέως Jayneen Sanders “Εγώ, το σώμα μου και οι άλλοι” (Εκδόσεις Ψυχογιός, 2021),.τα εργαστήρια θα δώσουν τη δυνατότητα σε γονείς και παιδιά.να μάθουν περισσότερα για την ισότητα των φύλων και την προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας μέσα από τη δεξιότητα της συναίνεσης.

 

Τα διαγενεακά εργαστήρια θα διεξαχθούν στον φιλόξενο χώρο της πολυγλωσσικής βιβλιοθήκης We Need Books (Ευβοίας 7, Κυψέλη), το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρες 10:30π.μ-12:00μ.μ και 12:30μ.μ-2:00μ.μ. Σε κάθε εργαστήρι θα μπορούν να συμμετέχουν έως δεκαπέντε παιδιά συνοδευόμενα από έναν γονέα το καθένα.

 

 

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας συνενώνει δύο ημερομηνίες ορόσημα στην πορεία κατοχύρωσης και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,.ξεκινώντας στις 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Έμφυλης Βίας, και λήγοντας στις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ για τη συμπλήρωση των τμημάτων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, μπορείτε να κάνετε εγγραφή συμπληρώνοντας τη φόρμα εδώ. Για ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Πρεσβεία της Αυστραλίας στο [email protected].

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath