Home / Family  / Τι κινδύνους επιφυλάσσει το φθινόπωρο για τα κατοικίδια;

Τι κινδύνους επιφυλάσσει το φθινόπωρο για τα κατοικίδια;

κινδύνους
Κάθε εποχή του χρόνου έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και κρύβει τους δικούς της κινδύνους. Τι θα πρέπει να προσέξετε κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών σας περιπάτων με το κατοικίδιο;

 

Το φθινόπωρο είναι μία από τις πιο ιδανικές εποχές, προκειμένου να απολαύσουμε με ηρεμία τις βόλτες μας με το κατοικίδιο. Ωστόσο, όπως κάθε εποχή του χρόνου, έτσι και το φθινόπωρο, επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους για την υγεία των τετράποδων φίλων μας. Τι θα πρέπει να προσέξετε στις φθινοπωρινές βόλτες με το κατοικίδιο;

 

 
Βελανίδια

Τα πεσμένα βελανίδια μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο κίνδυνο για τα κατοικίδια, αν αυτά καταποθούν. Τις περισσότερες φορές, η πικρή τους γεύση μπορεί να εμποδίσει τον τετράποδο φίλο σας στο να τα φάει, ωστόσο υπάρχει περίπτωση, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού του με ένα βελανίδι, ο σκύλος να καταπιεί κατά λάθος αυτόν τον καρπό. Σε περίπτωση κατάποσης, τα βελανίδια μπορούν να προκαλέσουν κοιλιακές διαταραχές,.εξαιτίας των τοξινών που εμπεριέχουν, αλλά και να αποφράξουν τον λαιμό του κατοικίδιου.

 

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, προκειμένου να ακολουθήσετε τα βασικά βήματα πρώτων βοηθειών για κατοικίδια.

Εάν το κατοικίδιο έχει τις αισθήσεις του, προσπαθήστε να ανοίξετε απαλά το στόμα του,.για να βρείτε το αντικείμενου που έχει μπλοκάρει τις αναπνευστικές λειτουργίες του. Εάν μπορείτε να εντοπίσετε το αντικείμενο, χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια από το κιτ πρώτων βοηθειών του κατοικίδιου ζώου σας ή ένα στυλό για να το αφαιρέσετε. Καλό θα ήταν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βάζετε οτιδήποτε στο στόμα του κατοικίδιου ζώου σας και μην χρησιμοποιείτε ποτέ τα δάχτυλά σας, καθώς μπορεί να πανικοβληθούν και να δαγκώσουν κατά λάθος.

 

κινδύνους

 

Αν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να αφαιρέσετε το βελανίδι από τη στοματική κοιλότητα του σκύλου σας,.τότε θα πρέπει να καλέσετε τον κτηνίατρό σας για ένα ραντεβού έκτακτης ανάγκης.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada