Home / Wellness  / Health  / Το πρόγραμμα Γενετική Συμβουλευτική και Ανάλυση από το Άλμα Ζωής!

Το πρόγραμμα Γενετική Συμβουλευτική και Ανάλυση από το Άλμα Ζωής!

Για ακόμα μία χρονιά, το Άλμα Ζωής και το Εργαστήριο Μοριακής. Γενετικής του Ανθρώπου υλοποιούν το πρόγραμμα Γενετική Συμβουλευτική και Ανάλυση ΄24!

 

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μοριακής Γενετικής του Ανθρώπου του. ΕΚΕΦΕ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”, πραγματοποιεί για ακόμα μια χρονιά το πρόγραμμα Γενετική Συμβουλευτική και Ανάλυση. Τι παρέχει το πρόγραμμα; Δωρεάν γενετικός έλεγχος για τη διερεύνηση της γενετικής προδιάθεσης που ευθύνεται για τον κληρονομικό καρκίνο του μαστού και τον ωοθηκών. Αναφέρεται σε γυναίκες και άνδρες με εμπειρία καρκίνου μαστού- μέλη του συλλόγου που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος. Εφόσον υπάρχει θετικό αποτέλεσμα θα γίνεται ο έλεγχος και σε τρία μέλη της οικογένειας. “Γενετική Συμβουλευτική και Ανάλυση”

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής;

Διάγνωση τριπλά αρνητικού καρκίνου του μαστού μετά τα 45 έτη. Διάγνωση διηθητικού καρκίνου του μαστού μετά τα 45 ή πριν τα 50 έτη, αλλά και διάγνωση μεταστατικού καρκίνου του μαστού, ανεξαρτήτως άλλων κριτηρίων. Γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, είναι ανασφάλιστες και έχουν βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό. Τουλάχιστον δύο ακόμα περιστατικά με διάγνωση καρκίνου του μαστού ή/και των ωοθηκών από την ίδια μεριά της οικογένειας τους ή έχουν νοσήσει οι ίδιες κάτω των 45 ετών. Γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, είναι ανασφάλιστες και έχουν βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό. Τουλάχιστον δύο ακόμα περιστατικά με διάγνωση καρκίνου του μαστού ή/και των ωοθηκών από την ίδια μεριά της οικογένειας τους ή έχουν νοσήσει οι ίδιες κάτω των 45 ετών. 

 

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 22 Ιανουαρίου 2024 έως και 1 Μαρτίου. 2024, Δευτέρα έως Παρασκευή, 11πμ – 5μμ, τηλεφωνικά στην κοινωνική λειτουργό του Συλλόγου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?