Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τα πιο ρομαντικά γλυκά για τον Άγιο Βαλεντίνο

Τα πιο ρομαντικά γλυκά για τον Άγιο Βαλεντίνο

γλυκά
Με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να είναι προ των πυλών, η αγάπη είναι στον αέρα και ποιος ο καλύτερος τρόπος για να το γιορτάσεις, από το να απολαύσεις μερικές γλυκές λιχουδιές με το αγαπημένο σου πρόσωπο; Είτε σχεδιάζεις ένα ρομαντικό δείπνο για δύο είτε μια ζεστή βραδιά με φίλους, αυτά τα απολαυστικά επιδόρπια είναι βέβαιο ότι θα φτιάξουν τη διάθεση και θα ικανοποιήσουν τις πιο γλυκές σας επιθυμίες. Από σοκολατένιες απολαύσεις μέχρι φρουτώδεις λιχουδιές, υπάρχει κάτι για όλους να απολαύσουν αυτήν την ξεχωριστή ημέρα αγάπης.

 

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν έχει να κάνει μόνο με την ανταλλαγή δώρων ή.την έξοδο για ένα φανταχτερό δείπνο- έχει επίσης να κάνει με την έκφραση της αγάπης και της στοργής σας μέσω μιας χειρονομίας αγάπης και γιατί όχι, ενός νόστιμου φαγητού. Και ποια χειρονομία είναι καλύτερη από το να ετοιμάσεις σπιτικά γλυκά για να τα μοιραστείς με το έτερον ήμισυ ή τους αγαπημένους σας; Υπάρχει μια ορισμένη γοητεία στις σπιτικές λιχουδιές, που τα γλυκά.που αγοράζονται στο κατάστημα απλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν. Επιπλέον, η πράξη της δημιουργίας, το να φτιάξεις κάτι με τα ίδια σου τα χέρια,.προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο συναισθηματισμού στην περίσταση.

 

Προφιτερόλ

Απογείωσε το επιδόρπιο της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου με την ακαταμάχητη γοητεία ενός προφιτερόλ σοκολάτας. Με κάθε μπουκιά, απόλαυσε την λαχταριστή σοκολάτα που λιώνει στο στόμα. Αυτά τα παραδεισένια προφιτερόλ είναι μια απόλαυση γεύσεων και υφών,.που τα καθιστά το τέλειο γλυκό φινάλε για τον Αγίο Βαλεντίνο. Είτε τα μοιραστείς με κάποιον ξεχωριστό είτε τα απολαύσεις μόνος, τα προφιτερόλ σοκολάτας είναι βέβαιο ότι θα αφήσουν μια αξέχαστη ανάμνηση αγάπης και γλυκύτητας.

 

 
Σοκολατένιο cupcake

Αφέσου στην απόλυτη ευτυχία ενός cupcake σοκολάτας, ενός μικροσκοπικού θαύματος! Υπόσχεται να γοητεύσει τους γευστικούς σου κάλυκες με την θεϊκή του γεύση. Κάθε μπουκιά αποκαλύπτει μια ποικιλία γεύσεων, καθώς οι έντονες νότες κακάο συνδυάζονται αρμονικά με τη λεπτή γλυκύτητα του κρεμώδους φουντουκοβούτυρου και την υποψία βανίλιας. Με μία λεία επικάλυψη σοκολάτας, αυτό το μικροσκοπικό αριστούργημα είναι μια απόδειξη της τέχνης της ζαχαροπλαστικής. Απόλαυσέ το ως το κλείσιμο μιας γιορτινής εκδήλωσης, ένα Cupcake σοκολάτας είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό επιδόρπιο.

 

 
Ελαφρύ cheesecake

Το σπιτικό αυτό cheesecake είναι ένα αριστούργημα με απλά υλικά, γεννήθηκε πραγματικά από την καρδιά μας. Φαντάσου μια κρούστα από μπισκότα, που πιέζεται με αγάπη σε ένα ποτήρι, παρέχοντας μια γερή βάση για αυτό που θα ακολουθήσει. Στη συνέχεια, φανταστείτε την κρεμώδη γέμιση, ένα βελούδινο μείγμα από γιαούρτι και μέλι. Στην επιφάνεια θα στρώσουμε υπέροχες κατατκόκκινες καραμελωμένες φράουλες. Με κάθε μπουκιά, απολαύστε τη μεταξένια απαλότητα της γέμισης, που έρχεται σε αντίθεση με το ικανοποιητικό τραγανό της κρούστας. Το cheesecake αυτό είναι μια απόδειξη της μαγείας της σπιτικής ζαχαροπλαστικής. γλυκά 

 

γλυκά

Ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις, κάνε το με αγάπη και είμαστε σίγουροι πως θα πετύχει.

 

Ακολουθήστε τη Restart Diet σε InstagramFacebook και στο restartdiet.gr  για οδηγίες σε σχέση με τη διατροφή σας, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτάς σας.

[email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ * Η Γεωργία: η κόρη του ‘‘ας κάνουμε ένα meeting’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ / Msc στην αθλητική διατροφή, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (in progress) * Η Γιώτα: η κόρη της πατέντας! Β. Διαιτολόγος Διατροφολόγος / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ * Η Ναταλία: η κόρη της οργάνωσης! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / FODMAP/ IBSmanagement dietitian, King’s College London * Η Ευγενία: η κόρη του ‘‘πρώτα όμως cafe’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος