Home / Wellness  / Health  / Οι γιατροί συνταγογραφούν επισκέψεις σε μουσεία;

Οι γιατροί συνταγογραφούν επισκέψεις σε μουσεία;

Οι γιατροί

Μπορεί η τέχνη να βελτιώσει την υγεία μας; Φυσικά! Πολλοί είναι οι γιατροί που μας συμβουλεύουν να επισκεφτούμε μουσεία!

 

Η παγκόσμια υγεία δέχθηκε ένα βαρύ πλήγμα- λόγω της πανδημίας του Covid19. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν στην επιφάνεια και άλλες ιώσεις και να γίνουμε ακόμα πιο επιρρεπείς σε αυτές. Γι αυτόν τον λόγο αναζητούμε νέους τρόπους για να βελτιώσουμε την ευεξία και το ανοσοποιητικό μας σύστημα για να παραμείνουμε υγιείς. Πριν ένα χρόνο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έστρεψε την προσοχή του σε εναλλακτικούς τρόπους για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Το Εργαστήριο Τεχνών και Υγείας Jameel εγκαινίασε ένα πρωτοποριακό έργο που αποσκοπεί στη διερεύνηση της θετικής επίδρασης των τεχνών στην υγεία και το wellbeing.

Σκοπός του project είναι να αναδείξει το πώς η ψυχική υγεία συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη σωματική. Η τέχνη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους ενίσχυσης της ευεξίας μας. Προκαλεί πρωτόγνωρα συναισθήματα, ανακουφίζει, ανανεώνει και ανοίγει τους ορίζοντες μας. Ένα από τα projects του ονομάζοντας Μουσική για τη μητρότητα. Μία ομάδα νέων μητέρων με συμπτώματα επιλόχειας κατάθλιψης συμμετείχε σε ομαδικές συνεδρίες τραγουδιού, συμπληρωματικά με την παραδοσιακή ιατρική φροντίδα. Οι ίδιες ένιωσαν λιγότερο μοναδικές, καλύτερα για τον εαυτό τους και δέθηκαν πιο εύκολα και πιο γρήγορα με τα παιδιά τους.

Στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Culture for Health οι γιατροί συνταγογραφούν επισκέψεις στα μουσεία. Οι τέχνες και ο πολιτισμός είναι σημαντικοί παράγοντες για τη θετική ψυχολογία και την ευημερία γενικότερα. Γι αυτό εντάξτε την τέχνη στη ζωή σας, μέσα από τη μουσική, τα μουσεία, τις εκθέσεις, τον κινηματογράφο, τα ταξίδια ή τα hobbies!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.