Home / Fashion  / Το εντυπωσιακό show της Dior στο Marrakech

Το εντυπωσιακό show της Dior στο Marrakech

Αέρας Ανατολής για τη συλλογή Resort 2020.

 Τα shows του οίκου Dior έχουν “ταξιδέψει” σε διάφορους προορισμούς, όπως Tokyo, Monaco και Los Angeles. Τελευταίος σταθμός, το Marrakech, για την παρουσίαση της νέας resort συλλογής.

 

Το εντυπωσιακό show έλαβε χώρα στο El Badi Palace, ένα ιστορικό παλάτι που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Η πασαρέλα άνοιξε με εκατοντάδες κεριά που επέπλεαν στο νερό και δάδες φωτιάς, ενώ η Diana Ross παρουσίασε ένα πρόγραμμα έκπληξη, μετά τη λήξη του show.

 

 

 

To Mαρόκο δεν φιλοξένησε απλώς την παρουσίαση της νέας Dior συλλογής, αλλά βοήθησε κιόλας στη δημιουργία της, αφού Αφρικανοί καλλιτέχνες ενέπνευσαν  “Common Ground” collection. Η Maria Grazia Chiuri, συνεργάστηκε με την Anne Grosfilley, μια ανθρωπολόγο που εξειδικεύεται στην αφρικάνικη μόδα -κυρίως στα μοτίβα των υφασμάτων- η οποία επιστρατεύτηκε ως σύμβουλος για ολόκληρη τη συλλογή. Η Grosfilley βοήθησε στον επαναπροσδιορισμό των αφρικανικών μοτίβων και το πάντρεμά τους με την αισθητική του οίκου, ενώ πολλά από τα κομμάτια κατασκευάστηκαν από 100% βαμβακερά υφάσματα σε συνεργασία με τη Uniwax, μία τοπική βιοτεχνία της Ακτής Ελεφαντοστού.

 

 

Η Chiuri συνεργάστηκε και με πολλούς ακόμα Αφρικανούς καλλιτέχνες, όπως ο Mickalene Thomas και ο Pathé’O (ράφτης από την Νότιο αφρική), ο οποίος σχεδίασε ένα πουκάμισο, ως φόρο τιμής στον Nelson Mandela. Η creative director στηρίζει πάντα τις γυναίκες και για μία ακόμα φορά το απέδειξε, αφού συνεργάστηκε με τον οργανισμό Sumano, που υποστηρίζει τις γυναίκες καλλιτέχνες του Μαρόκο, και οι οποίες κλήθηκαν να σχεδιάσουν πολλές από τις λεπτομέρειες του show, όπως τα μαξιλάρια πάνω στα οποία κάθονταν οι παρευρισκόμενοι, που παρακολούθησαν το εντυπωσιακό catwalk.

 

Ανάμεσα στις διάσημες καλεσμένες ήταν οι Lupita Nyong’o, Shailene Woodley, Karlie Kloss και Jessica Alba. Η Diana Ross ξεσήκωσε το κοινό με ένα ξεχωριστό performance, λαμπερή μέσα στην ασημί τουαλέτα της!

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath