Home / Family  / Το ΕΜΣΤ σε μία διαφορετική εκδήλωση για τη μοντέρνα τετράποδη αγάπη

Το ΕΜΣΤ σε μία διαφορετική εκδήλωση για τη μοντέρνα τετράποδη αγάπη

ΕΜΣΤ
Το ΕΜΣΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, διοργανώνει μία εκδήλωση για μία διαφορετική τετράποδη μοντέρνα αγάπη. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το “Καταφύγιο του Σωκράτη”, χώρος φιλοξενίας άστεγων σκύλων, και το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηνών.

 

Με αφορμή την ευαισθητοποίηση για την Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) μάς προσκαλεί, την Κυριακή 2 Απριλίου, σε μία διαφορετική εκδήλωση, με στόχο τη διάδοση του μηνύματος της υιοθεσίας των αδέσποτων σκύλων,.καθώς και των μηνυμάτων της αποστολής του “Καταφύγιου του Σωκράτη”, που αφορούν στη βελτίωση της ζωής των ζώων.συντροφιάς και την υποστήριξη του δεσμού ανθρώπου-ζώου μέσω των υιοθεσιών, της επανένωσης και της εκπαίδευσης.

 

Το μουσείο είναι ο μοναδικός οργανισμός στην Αττική, που υποδέχεται στους χώρους του τους τετράποδούς μας φίλους. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να επισκεφθούν το ΕΜΣΤ μαζί με το κατοικίδιό τους και να περιηγηθούν στην έκθεση “Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας”, όπως και στις υπόλοιπες εκθέσεις του.

 

 

Το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων είναι υπεύθυνο για την περισυλλογή, την ιατρική φροντίδα,.τη σίτιση και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων που διαβιούν ή βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου. Ένας από τους πυλώνες της Αστικής Πανίδας είναι ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων, “Καταφύγιο του Σωκράτη”, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2021 και είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό καταφύγιο ζώων. Είναι ένα μέρος, όπου αφοσιωμένοι επαγγελματίες και εθελοντές μοιράζονται τη δέσμευσή τους,.το πάθος τους και το ταλέντο τους, για να βοηθήσουν τα ζώα και τους ανθρώπους του δήμου ώστε:

  • Κάθε ζώο συντροφιάς να μπορεί να υιοθετηθεί και να βρει το σπίτι του.
  • Κάθε χαμένο ζώο συντροφιάς να μπορεί να επανενωθεί με τον κηδεμόνα του.
  • Κάθε ζώο συντροφιάς να αντιμετωπίζεται με ευγένεια και σεβασμό.

 

Στον χώρο του ΕΜΣΤ θα βρίσκονται και κάποια από τα σκυλάκια, που φιλοξενούνται στο “Καταφύγιο του Σωκράτη” και αναζητούν τη νέα τους οικογένεια, συνοδευόμενα από εθελοντές.

 

www.animalscityofathens.gr

www.emst.gr

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada