Home / Wellness  / Mind  / Τι εννοεί η Gen Z με τη φράση “απλώς μιλάμε”;

Τι εννοεί η Gen Z με τη φράση “απλώς μιλάμε”;

Gen Z
Νέα έρευνα αποκωδικοποιεί το πρώιμο στάδιο των ρομαντικών σχέσεων, το οποίο η Gen Z ονομάζει “απλώς μιλάμε”.

 

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Emerging Adulthood, προσπάθησε να ρίξει φως στη γνωστή.φράση της Gen Z, “απλώς μιλάμε”. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η συγκεκριμένη φράση δεν περιγράφει απλώς τα.περιστασιακά ραντεβού, αλλά αποτελεί ένα γλωσσικό εργαλείο, το οποίο επιτρέπει στη νέα γενιά να καλλιεργεί οικειότητα απέναντι στους συντρόφους της, μέσα σε ένα περιβάλλον όπου η συναισθηματική σύνδεση και η επιδίωξη ρομαντικών σχέσεων συχνά στιγματίζεται.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το στάδιο της “απλής συνομιλίας” γίνεται αντιληπτό.ως μια μορφή ερωτικής δραστηριότητας, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει σωματική οικειότητα, αλλά χαρακτηρίζεται πρωτίστως από τη μη δεσμευτική φύση της. Οι συμμετέχοντες σημείωσαν ότι η συγκεκριμένη φράση θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένα πρώιμο στάδιο πριν την επισημοποίηση μίας σχέσης,.υποδεικνύοντας μια διαδικασία γνωριμίας η οποία κλιμακώνεται με τον χρόνο.

 

απλώς μιλάμε

 

Παράλληλα, η έρευνα αποκάλυψε ότι το στάδιο του “απλώς μιλάμε” μπορεί να επιτρέπει τη δημιουργία μίας ομαλής συναισθηματικής σύνδεσης.και οικειότητας, παρόλα αυτά λειτουργεί ως ένα γλωσσικό εργαλείο που απομακρύνει την πίεση. Πιο συγκεκριμένα, όταν δύο άτομα βρίσκονται σε αυτό το στάδιο της σχέσης τους, αισθάνονται ελεύθερα ότι μπορούν ακόμα να εξερευνήσουν ρομαντικά ενδιαφέροντα, χωρίς τις επιπτώσεις της δέσμευσης. Έτσι, διατηρούν την αίσθηση της αυτονομίας και της ελευθερίας.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada