Home / Wellness  / Mind  / Γιατί οι νέοι αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα ψυχικής υγείας;

Γιατί οι νέοι αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα ψυχικής υγείας;

οι νέοι
Πρόσφατη μελέτη, από το Resolution Foundation, διαπίστωσε ότι το 34% των νέων ηλικίας 18-24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν συμπτώματα ψυχικών διαταραχών – το υψηλότερο ποσοστό από οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα.

 

Δεν είναι νέο ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας στους νέους έχουν αυξηθεί σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, πριν από 20 χρόνια η συγκεκριμένη ηλικιακή.ομάδα είχε τις λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει μία ψυχική διαταραχή. οι νέοι

 

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;

 

Σήμερα, οι νέοι αντιμετωπίζουν άνευ προηγουμένου πιέσεις για να επιτύχουν ακαδημαϊκά, επαγγελματικά και κοινωνικά. Με τη σειρά της, αυτή η πίεση μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένου.του ακαδημαϊκού στρες, του άγχους απόδοσης, αλλά του φόβου της αποτυχίας. Οι πιέσεις αυτές σε συνδυασμό με τις τρέχουσες κοινωνικές δυσκολίες, όπως η οικονομική και η περιβαλλοντική κρίση,.καθώς και την απομόνωση κατά τη διάρκεια της καραντίνας έρχονται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την ψυχολογική τους κατάσταση.

 

 

Η ψυχική υγεία των νέων, τα social media και οι επιπτώσεις της πανδημίας

 

Έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το King’s College στο Λονδίνο, διαπίστωσε ότι τα social media θεωρούνται ευθύνονται για την επιδείνωση της ψυχικής υγείας των νέων. Το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να δημιουργήσει μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς, επιτυχίας και ευτυχίας, οδηγώντας σε συναισθήματα ανασφάλειας και χαμηλής αυτοεκτίμησης. Ο αυξημένος χρόνος στο διαδίκτυο και η πίεση για διατήρηση μιας “διαδικτυακής ταυτότητας”.μπορεί επίσης να επιδεινώσουν τα συναισθήματα ανεπάρκειας και απομόνωσης. Και ας μην έφταναν όλα αυτά, η πανδημία ήρθε, σαν ένα “κερασάκι” στην τούρτα,.κορυφώνοντας τα συναισθήματα της κοινωνικής απομόνωσης και της αβεβαιότητας.

 

Ωστόσο, υπάρχει και ένα θετικό στην υπόθεση…

 

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, υπήρξε μια αυξανόμενη ευαισθητοποίηση και αποδοχή για τα θέματα ψυχικής υγείας. Αυτή η αυξημένη ευαισθητοποίηση έχει δώσει τη δυνατότητα στους νέους να μιλήσουν ανοιχτά για τις ψυχικές διαταραχές που αντιμετωπίζουν, να τις απομυθοποιήσουν, αλλά και να ζητήσουν πιο εύκολα βοήθεια από τους ειδικούς.

 

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada