Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τα αβοκάντο συμβάλλουν στην υιοθέτηση μίας υγιής διατροφής

Τα αβοκάντο συμβάλλουν στην υιοθέτηση μίας υγιής διατροφής

avocado
Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σημαντικά την ποιότητα της διατροφής και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων.

 

Σύμφωνα με την ομάδα ερευνητών του Τμήματος Διατροφικών Επιστημών του.Penn State University, η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα μπορεί να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα της διατροφής μας. Με τη συγκεκριμένη έρευνα, η ομάδα επεδίωξε να παρακολουθήσει αν η τακτική πρόσληψη μίας τόσο θρεπτικής τροφής.θα οδηγούσε στην υιοθέτηση μίας ποιοτικότερης διατροφής.

 

Πιο συγκεκριμένα, στη μελέτη συμμετείχαν συνολικά 1008 συμμετέχοντες, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για 26 εβδομάδες. Η πρώτη ομάδα συνέχισε με τις συνηθισμένες διατροφικές συνήθειές της,.ενώ η δεύτερη έπρεπε να εντάξει την κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα.

 

αβοκάντο

 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ποιότητα της διατροφής των συμμετεχόντων βελτιώθηκε, καθώς κατανάλωναν το αβοκάντo στη θέση των πιο ανθυγιεινών τροφών στη διατροφή τους.

 

“Διαπιστώσαμε ότι οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούσαν αβοκάντο ως υποκατάστατο για ορισμένες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα δημητριακά και νάτριο”, ανέφερε η Kristina Petersen, επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης. “Στην έρευνά μας ταξινομήσαμε το αβoκάντο ως λαχανικό και είδαμε μια αύξηση στην κατανάλωση λαχανικών που αποδίδεται στην πρόσληψη αβοκάντo. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν το αβοκάντο για να αντικαταστήσουν κάποιες πιο ανθυγιεινές επιλογές”.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada