Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Συνέχισε να αγαπάς το σώμα σου και το καλοκαίρι

Συνέχισε να αγαπάς το σώμα σου και το καλοκαίρι

Συνέχισε να αγαπάς το σώμα σου και το καλοκαίρι, αγκαλιάζοντας τον πραγματικό σου εαυτό πέρα από τη ζυγαριά!

 

Καθώς ο ζεστός ήλιος σε προσκαλεί και φέτος σε θάλασσες και ακρογιαλιές, τυχόν ανησυχίες για την εικόνα του σώματός σου πιθανόν να βγουν στην επιφάνεια. Θα έπρεπε; Η απάντηση είναι όχι. Τέτοιου είδους “σκοτούρες” δε θα έπρεπε να επισκιάζουν μέρες χαράς, ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Άλλωστε, η ουσία του καλοκαιριού έγκειται στο να αγκαλιάζεις την ελευθερία της εποχής, να χαίρεσαι, να γελάς και να δημιουργείς αγαπημένες αναμνήσεις. Αντί να προσκολλάσαι στην εξωτερική εμφάνιση ή στον αριθμό μιας ζυγαριάς, είναι σημαντικό να θυμίζεις στον εαυτό σου: Το σώμα σου είναι αυτό που σε κουβαλάει, τόσο εσένα όσο και τις εμπειρίες σου. Το σώμα σου καταφέρνει να σε κρατάει στη ζωή, σε πηγαίνει βόλτες, για χορό ή για ποτό.

 

Είμαστε εδώ για να σε πείσουμε να συνεχίσεις να εστιάζεις στη μοναδικότητά σου, χειμώνα – καλοκαίρι. Συνέχισε να διαβάζεις και θα δεις…

 

love your body

 

Καλοκαιρινή ευτυχία πέρα από την εικόνα του σώματος

Η γοητεία του καλοκαιριού δεν κρύβεται στο πώς φαίνεσαι, αλλά στο πώς αισθάνεσαι. Φαντάσου τον εαυτό σου να κάνει βόλτα στην παραλία, να περπατάει στην ακροθαλασσιά και ο λαμπερός ήλιος να φωτίζει το δέρμα σου. Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που μπορείς να απολαύσεις την παρέα των αγαπημένων σου προσώπων,.να γευθείς τα νόστιμα φρούτα της εποχής και να απολαύσεις την ομορφιά της φύσης. Αυτές οι στιγμές χαράς δεν πρέπει να επισκιάζονται από ανησυχίες για την εικόνα του σώματος. Αντιθέτως, θα μπορούσαν να είναι μια ευκαιρία να δεθείς με τον εαυτό σου πνευματικά και ψυχικά, να έρθεις πιο κοντά σε εσένα.

 

Εικόνα σώματος: Η δύναμη της αντίληψης

Η εικόνα του σώματος συχνά διαμορφώνεται από τις κοινωνικές προσδοκίες και τις επιρροές των μέσων ενημέρωσης,.οδηγώντας σε να πιστεύεις ότι η αξία σου συνδέεται με μια συγκεκριμένη εμφάνιση. Ωστόσο, η ομορφιά έχει ποικίλες μορφές και κάθε σώμα αφηγείται μια μοναδική ιστορία. Ο χαρακτήρας, τα λάθη και τα σωστά σου καθορίζουν το ποιος είσαι, όχι το σχήμα ή το μέγεθός σου. Το να αγκαλιάζεις τη μοναδικότητά σου και να γιορτάζεις τα δυνατά σου σημεία είναι πιο σημαντικό.από το να προσπαθείς να μοιάσεις με τα παρόντα κοινωνικά πρότυπα.

 

Δείξε στο σώμα σου την αυτοφροντίδα που του αξίζει

Αντί να κολλάς σε αυστηρές δίαιτες και μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς, δώσε “χώρο” στην αυτοφροντίδα. Επικεντρώσου στη θρέψη του σώματός σου με φρέσκιες, εποχιακές τροφές που σου δίνουν ενέργεια και σε αναζωογονούν. Εξερεύνησε νέες συνταγές, απόλαυσε τις γεύσεις των καλοκαιρινών φρούτων και ενυδατώσου με δροσιστικά ροφήματα. Ασχολήσου με σωματικές δραστηριότητες που θα σε διασκεδάσουν πραγματικά, είτε πρόκειται για κολύμπι ή πεζοπορία, είτε για χορό ή γιόγκα. Η άσκηση πρέπει να είναι μια γιορτή για το τι μπορεί να πετύχει το σώμα σου και όχι μια τιμωρία γιατί δε φαίνεσαι όπως θα “έπρεπε”.

 

Εκτίμησε την ελευθερία της επιλογής

Επίλεξε ρούχα που σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα και με αυτοπεποίθηση. Φόρεσε αυτό το φόρεμα που πάντα σου άρεσε ή αυτό το μαγιό που θέλεις με “υπερηφάνεια”,.γνωρίζοντας ότι η πραγματική ομορφιά λάμπει από μέσα σου. Έχε δίπλα σου φίλους και αγαπημένα πρόσωπα που σε εκτιμούν και σε σέβονται για αυτό που είσαι,.θωρακίζοντας έτσι την ψυχική σου υγεία και υπογραμμίζοντας τη μοναδικότητά σου.

 

αγάπα το σώμα σου

 

Εν κατακλείδι…

Αυτό το καλοκαίρι, ας είναι το πρώτο που θα αγκαλιάσεις την αληθινή ουσία της εποχής. Να θυμάσαι ότι ο χαρακτήρας και οι επιλογές σου καθορίζουν το πόσο όμορφη ψυχή έχεις. Απόλαυσε την ανεμελιά και συνέχισε να αγαπάς το σώμα σου το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, τον χειμώνα και την άνοιξη!

 

Όταν αναπολείς το καλοκαίρι, δε θα είναι ο αριθμός στη ζυγαριά που θα καθορίζει αυτές τις αναμνήσεις, αλλά το γέλιο, η αγάπη και η ευτυχία που μοιράστηκες!

 

Ακολουθήστε τη Restart Diet σε InstagramFacebook και στο restartdiet.gr  για οδηγίες σε σχέση με τη διατροφή σας, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτάς σας.

[email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ * Η Γεωργία: η κόρη του ‘‘ας κάνουμε ένα meeting’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ / Msc στην αθλητική διατροφή, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (in progress) * Η Γιώτα: η κόρη της πατέντας! Β. Διαιτολόγος Διατροφολόγος / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ * Η Ναταλία: η κόρη της οργάνωσης! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / FODMAP/ IBSmanagement dietitian, King’s College London * Η Ευγενία: η κόρη του ‘‘πρώτα όμως cafe’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος