Home / Wellness  / Health  / Σεξουαλική υγεία το καλοκαίρι

Σεξουαλική υγεία το καλοκαίρι

σεξουαλική υγεία και καλοκαίρι
5 tips για να προφυλάξεις τη σεξουαλική υγεία σου και να χαρείς απόλυτα και με ασφάλεια ένα παθιασμένο καλοκαίρι!

 

Η 8η μέρα του Αυγούστου είναι αφιερωμένη σε μια από τις σημαντικότερες πηγές απόλαυσης, τον οργασμό. Η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1998,.με πρωτοβουλία του Αμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη και ακτιβιστή του σεξ, Άλεκ Χίρκα. Με αφορμή τη σημερινή γιορτή, λοιπόν, σου δίνουμε 5 χρήσιμα tips, που θα σε οδηγήσουν στην… κορύφωση,.αλλά ταυτόχρονα θα διαφυλάξουν τη σεξουαλική υγεία, τόσο τη δική σου, όσο και του/της συντρόφου σου.

 

Test before you undress

Γνωρίζεις ότι τα περισσότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) δεν εμφανίζουν σημάδια ή συμπτώματα; Πριν φύγεις, λοιπόν, για τις διακοπές σου και αν δεν το έχεις ήδη κάνει, κλείσε ραντεβού με τον γιατρό σου και κάνε τεστ, για να βεβαιωθείς πως δεν πάσχεις από κάποιο ΣΜΝ. Άλλωστε, ο τακτικός έλεγχος θα πρέπει να βρίσκεται σταθερά στην υγειονομική σου ρουτίνα.

 

Protection comes first!

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά – ελπίζω – για το πόσο απαραίτητη είναι η χρήση προφυλακτικού σε κάθε τυχαία σεξουαλική συνεύρεση. Εφοδιάσου, λοιπόν, με καλής ποιότητας, ανθεκτικά και επώνυμα προφυλακτικά και… καλή διασκέδαση!

 

summer sex couple

 

Πισίνα, θάλασσα και αμμουδιά; Ευχαριστώ, δε θα πάρω!

Όσο ρομαντικό ή παθιασμένο κι αν φαντάζει το σεξ στην πισίνα, τη θάλασσα ή την παραλία, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι μπορεί να βάλει την υγεία του κόλπου σου σε μεγάλους μπελάδες! Πρέπει να γνωρίζεις πως τα χιλιάδες μικρόβια που συγκεντρώνονται στην άμμο και τα άλλα τόσα βακτήρια που συναντώνται στο νερό της πισίνας και της θάλασσας ευθύνονται για αμέτρητες λοιμώξεις. Οπότε, προτίμησε την ασφάλεια και την άνεση ενός καθαρού δωματίου.

 

Wet is fun!

Ένα πράγμα που πηγαίνει χέρι-χέρι με την καλοκαιρινή διασκέδαση είναι το να βρέχεσαι. Γιατί, λοιπόν, να μη βάλεις στη βαλίτσα σου και ένα λιπαντικό; Σύμφωνα με μια μελέτη του 2013, η χρήση λιπαντικού συσχετίστηκε με υψηλότερες βαθμολογίες σεξουαλικής ευχαρίστησης και ικανοποίησης. Φρόντισε, όμως, να επιλέξεις ένα λιπαντικό με βάση το νερό, αν χρησιμοποιείς προφυλακτικά ή διαφράγματα από λάτεξ. Τα λιπαντικά με βάση το λάδι, όπως η βαζελίνη, το παιδικό λάδι ή τα φυτικά έλαια, δεν είναι υγιεινά για εσωτερική χρήση και είναι πιθανό να καταστήσουν τα προφυλακτικά ή/και τα διαφράγματα από λατέξ λιγότερο αποτελεσματικά στην πρόληψη της εγκυμοσύνης ή των ΣΜΝ.

 

Ooops!

Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποιου… ατυχήματος. Η επείγουσα αντισύλληψη, γνωστή και ως χάπι της επόμενης μέρας, είναι η τελευταία γραμμή άμυνας κατά της εγκυμοσύνης. Για να το θέσουμε απλά, τα χάπια της επόμενης μέρας είναι τα καλύτερα για μια άτυχη στιγμή και θα πρέπει να λαμβάνονται το συντομότερο δυνατό, εντός των πρώτων 72 ωρών μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προστασία.

 

Stay safe and enjoy!

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin