Home / Wellness  / Health  / Σε τι μπορούν να μας βοηθήσουν τα προβιοτικά;

Σε τι μπορούν να μας βοηθήσουν τα προβιοτικά;

Τι είναι τα προβιοτικά και που μπορούν να φανούν χρήσιμα;

 

Τα προβιοτικά είναι συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν ζωντανούς οργανισμούς και ζυμομύκητες και ενισχύουν αυτά που ήδη υπάρχουν στο έντερο μας. Υπάρχει έντονη η πεποίθηση ότι είναι συνετό να τα καταναλώνουμε συστηματικά. Ακόμα και αν μπορούν να μας βοηθήσουν σε κάποιες καταστάσεις ή να ενισχύσουν κάτι θετικό στον οργανισμό μας, δεν είναι σωστό να τα καταναλώνουμε χωρίς σύσταση γιατρού και χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος που να δικαιολογεί τη λήψη τους.

 

 

Αυτό που συμβουλεύουν οι ειδικοί είναι να λαμβάνουμε μία επαρκή ποσότητα με φυσικό τρόπο, μέσα από τη διατροφή μας. Υπάρχουν τροφές που τα περιέχουν και έχουν μεγάλο όφελος. Πάντα να επιλέγουμε τον φυσικό τρόπο, εκτός αν κρίνει ο γιατρός μας το αντίθετο.

Ποιες είναι οι τροφές που τα περιέχουν; Γιαούρτι, κεφίρ, πίκλες, μαύρη σοκολάτα, λάχανο και ορισμένα τυριά. Καταναλώνοντας τα παραπάνω ενισχύουμε την απελευθέρωση τοξίνων, την αντιμετώπιση φλεγμονών, την ενίσχυση της υγείας του εντέρου, την εξασφάλιση βιταμίνης Β και την αποκατάσταση του πρηξίματος. Τέλος, τα προβιοτικά έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, μπορούν να αντιμετωπίσουν ορισμένες δυσανεξίες, να περιορίσουν την εμφάνιση λοιμώξεων και να ενισχύσουν σε, γενικά, το ανοσοποιητικό σύστημα.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.