Home / Wellness  / Mind  / Γιατί ανεβαίνει η διάθεση μας όταν στολίζουμε για τα Χριστούγεννα;

Γιατί ανεβαίνει η διάθεση μας όταν στολίζουμε για τα Χριστούγεννα;

Τι ρόλο παίζει στην ψυχολογία μας ο χριστουγεννιάτικος στολισμός;

 

Απέχουμε λιγότερο από 20 μέρες από τα Χριστούγεννα και φέτος το Christmas mood είναι πιο ανεβασμένο από ποτέ! Ταινίες, στολισμοί, σχέδια για τις γιορτές και λαμπερά φορέματα μάς κατακλύζουν από παντού. Λόγω των συνθηκών περιμένουμε αυτές τις γιορτές με ανυπομονησία και θέλουμε να τις κάνουμε όσο πιο αξέχαστες γίνεται. Και όταν στολίσουμε το σπίτι μας αυτόματα η ψυχολογία μας αλλάζει και φωτίζουμε μέσα μας. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;

 

 

Ο κυριότερος λόγος είναι επειδή έχουμε συνδέσει αυτή τη διαδικασία με τα παιδικά μας χρόνια. Η γλυκόπικρη αίσθηση της νοσταλγίας μας φέρνει χαρά, μας θυμίζει ποιοι είμαστε και φέρνει αναμνήσεις γεμάτες αγάπη. Αποτελεί μια προσπάθεια να διατηρήσουμε το παιδί μέσα μας.

 

Παράλληλα, είναι κάτι όμορφο που έχουμε δημιουργήσει και είναι λογικό να μας κάνει να χαμογελάμε, καθώς θεωρείται ένα μικρό και αισιόδοξο κατόρθωμα μας. Είναι μια αφορμή να συγκεντρώσουμε στο σπίτι όλους τους αγαπημένους μας ανθρώπους και να τους κάνουμε, ταυτόχρονα, να χαμογελούν.

 

 

Γι’ αυτό στολίστε υπέροχα το σπίτι σας, βάλτε χρώμα και φως και δημιουργήστε τις πιο όμορφες αναμνήσεις! 

 

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.