Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Βραδινά σνακ για να ξυπνήσετε ευδιάθετοι!

Βραδινά σνακ για να ξυπνήσετε ευδιάθετοι!

Δεν ξυπνήσατε ευδιάθετοι; Σκεφτήκατε ποτέ να αλλάξετε τα βραδινά σας σνακ για να αδράξετε τη μέρα;

 

Αυτά που τρώμε επηρεάζουν, εκτός από τα κιλά και τη φυσική μας κατάσταση, ακόμα και τη διάθεσή μας. Οι ειδικοί λένε ότι τα βραδινά γεύματα είναι σημαντικός παράγοντας, για να έχουμε ένα εύκολο και ευδιάθετο πρωινό ξύπνημα.

 

Υπάρχουν κι εκείνα τα πρωινά, που δε θέλουμε με τίποτα να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Δε νιώθουμε καθόλου ευδιάθετοι και σίγουρα όχι σε mood “Άδραξε τη μέρα”.

 

Ακολουθούν μερικά από τα σνακ, που χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, μπορούν να σας χαρίσουν έναν ποιοτικό ύπνο, αλλά και ένα χαρούμενο ξύπνημα!

 

Ξηροί καρποί και σπόροι

Η σεροτονίνη είναι η ορμόνη της χαράς, εκείνη δηλαδή που δημιουργεί τo αίσθημα της χαράς. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να παράγει σεροτονίνη. Αμύγδαλα, φιστίκια, κάσιους, καρύδια και κολοκυθόσποροι είναι πολύ καλές επιλογές για το βραδινό σας σνακ.

 

vradina snack

 

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, που βοηθούν στην τόνωση. Επιπλέον, είναι “πλούσια” σε φλαβονοειδή, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσής σας. Εξίσου νόστιμη και υγιεινή, θα γίνει ο σύμμαχός σας για ένα όμορφο πρωινό ξύπνημα!

 

vradina snack

 

Μούρα

Τα μούρα περιέχουν φυτοχημικά, που μπορούν να μειώσουν το οξειδωτικό στρες στο σώμα. Οι ανθοκυανίνες, ενώσεις που είναι υπεύθυνες για το μπλε-μωβ χρώμα στα βατόμουρα, έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης. 

 

Τρόφιμα-αποτέλεσμα ζύμωσης

Γνωρίζουμε ότι οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση είναι ό,τι καλύτερο για τη σωστή λειτουργία του εντέρου. Τροφές όπως το ξινόγαλο, το γιαούρτι και το κεφίρ είναι πλούσιες σε προβιοτικά. Πέρα από το υγιές μικροβίωμα του εντέρου, αυξάνουν την παραγωγή σεροτονίνης και εξασφαλίζουν ανεβασμένη διάθεση.

 

vradina snack

 

Εσείς τι θα επιλέξετε για το αποψινό βραδινό σας;

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath