Home / Wellness  / Mind  / Πώς να πιστέψεις στον εαυτό σου!

Πώς να πιστέψεις στον εαυτό σου!

εαυτό
Ξέρω πως μπορεί να βλέπεις όλα εκείνα τα βίντεο ή τα quotes που σου λένε να πιστέψεις σε σένα, αλλά εσύ διστάζεις σε κάθε βήμα. Θέλω να σου πω πως δεν είσαι μόνη σε αυτό. Συμβαίνει σε όλους!

 

Πώς θα κάνεις όμως αυτή τη δυναμική αλλαγή και θα πιστέψεις επιτέλους.σε σένα και σε όσα θέλεις να καταφέρεις; Ας δούμε μαζί! εαυτό 

 

Αγκάλιασε την Ευαισθησία

 

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πόση σημασία έχει να αγκαλιάσεις αυτό το συναίσθημα. Το να κάνεις αυτό το βήμα στο κενό και να πιστέψεις σε ένα παράτολμο για σένα σχέδιο,.σίγουρα ενέχει το στοιχείο της ανασφάλειας σε μια πιθανή αποτυχία. Αντί να προσπαθείς να αποφύγεις την ευαισθησία που προκύπτει από την ανασφάλεια αυτή, αναγνώρισέ την και κατάλαβε.ότι είναι μέρος κάθε τολμηρής προσπάθειας που πας να κάνεις. Τι σημαίνει στην πράξη το να αγκαλιάσεις αυτή την ευαισθησία; Σημαίνει να γνωρίζεις ότι μπορεί να κάνεις λάθη, όπως όλοι μας και αυτό να μην είναι πρόβλημα. Ναι μπορεί να κάνεις ένα λάθος και να καταλήξεις σε μια αποτυχημένη προσπάθεια, στο τέλος όμως.θα δεις πως μόνο αποτυχημένη δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις, γιατί έχεις λάβει τόσα πολλά από αυτή! εαυτό 

 

Καλλιέργησε την Ανθεκτικότητα

 

Όπως ήδη είπαμε όλοι κάνουμε λάθη και όλοι έχουμε αποτυχίες που μπορεί να μην εξαρτώνται καθαρά από εμάς, αλλά από τις εξωτερικές συνθήκες. Τι είναι η ανθεκτικότητα; Είναι η δύναμη του να υψώνεις το ανάστημά σου μπροστά σε όλες αυτές τις αναποδιές, ξανά και ξανά. Και μάλιστα, καθώς καλλιεργείς την ανθεκτικότητά σου, μαθαίνεις να ανταποκρίνεσαι σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα μπροστά σε κάθε αναποδιά. Ώσπου, έρχεται η στιγμή που εκλαμβάνεις τα πάντα γύρω σου ως ερέθισμα και όποια πρόκληση κι αν βρεθεί στο δρόμο σου, εσύ παίρνεις μόνο μαθήματα από αυτή και όχι όλους τους πιθανούς τρόπους για να τα παρατήσεις.

 

 
Εμπιστεύσου τον Εαυτό σου και τις Αξίες σου

 

Το να πιστέψεις σε ένα σχέδιο σου, όνειρό σου, στο όραμά σου, πρώτα και πάνω από όλα προϋποθέτει να πιστέψεις στον εαυτό σου, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τις αξίες σου. Κατανόησε τις βασικές σου αξίες και ποιοι είναι οι λόγοι που πιστεύεις.τόσο πολύ σε σένα και στα όνειρα που έχεις για το μέλλον. Όταν οι ενέργειές σου είναι συμβατές με τις αξίες σου,.είναι πιο πιθανό να βρεις το θάρρος για να κάνεις αυτό το άλμα.

 

Κάθε σου απόφαση προέρχεται από τις αξίες που είναι βαθιά ριζωμένες.μέσα σου και από ‘κει προκύπτει κάθε σου όνειρο για το μέλλον. Πίστεψε λοιπόν στον εαυτό σου, στις δυνάμεις σου και κάνε κάθε σου όνειρο πραγματικότητα.

 

Μόνο εσύ ξέρεις γιατί το έχεις οραματιστεί και το αξίζεις.

 

Τζιλ Δούκα, MBA, MCC

Η Τζιλ Δούκα είναι διαπιστευμένη Master Certified Coach στο 4% των coaches παγκοσμίως , ιδρύτρια της Global Academy of Coaching και συγγραφέας 4 bestseller αυτοβελτίωσης τα οποία μπορείς να βρεις εδώ.

 

Μοναδικό δώρο από την Τζιλ: Κάνε μια δωρεάν συνεδρία life coaching με έναν διαπιστευμένο life coach και δες τη ζωή σου να αλλάζει. Κλείσε τη συνεδρία σου εδώ.

[email protected]

Η Τζιλ Δούκα είναι Business & leadership coach, διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching ως Master Certified Coach (ΜCC) και ανήκει στο 4% των coaches παγκοσμίως. Είναι η μόνη Ελληνίδα επίσημο μέλος του Forbes Coaches Council, διακεκριμένη mentor coach και βραβευμένη business mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τρία βιβλία της “Αγάπη Τώρα”, “Ευ Ζην Τώρα” και “Ξαφνικά Τώρα” αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό και έγιναν γρήγορα παγκόσμια Βest sellers. Είναι ομιλήτρια διεθνούς φήμης και διευθύντρια σπουδών στο www.globalacademyofcoaching.com