Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Φλαβονόλες: Η φυσική ένωση που μάχεται τον καρκίνο

Φλαβονόλες: Η φυσική ένωση που μάχεται τον καρκίνο

Φλαβονόλες
Η κατανάλωση φλαβονοειδών μειώνει την πιθανότητα καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου, αλλά και της νόσου Αλτσάιμερ. Σε ποιες τροφές συναντάμε τις φλανοβόλες;

 

Οι φλαβονόλες αποτελούν μία φυσική χημική ένωση, την οποία συναντάμε κυρίως στο τσάι, καθώς και σε φρούτα και λαχανικά. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκονται σε τρόφιμα όπως τα κρεμμύδια,.τα μήλα, τα ροδάκινα, τα βατόμουρα, οι ντομάτες, η μαύρη σοκολάτα και ο καφές. Οι επιστήμονες μάς έχουν ενημερώσει εδώ και καιρό για τα οφέλη των φλαβονοειδών στον οργανισμό. Μάλιστα, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Nutrition, ανακαλύφθηκε ότι βοηθούν σημαντικά την υγεία των ηλικιωμένων, ενώ.έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neurology διαπίστωσε ότι οι φλαβανόλες μειώνουν την πιθανότητα πάθησης από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

 

 

Σήμερα, τα ευρήματα μίας μεγάλης μελέτης στις ΗΠΑ έφερε στο φως ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα. Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο στο Scientific Reports, έδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερη φλαβονόλη είναι λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από καρκίνο και καρδιαγγειακές παθήσεις. Για τη διεξαγωγή της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα τριών ετών από το NHANES, τα οποία περιελάμβαναν 11.679 άτομα-η μέση ηλικία των οποίων ήταν 47 έτη. Χρησιμοποιώντας τα διατροφικά δεδομένα των συμμετεχόντων, οι ερευνητές μπόρεσαν να εκτιμήσουν τη μέση κατανάλωση φλαβονολών ανά ημέρα.

 

Πώς μπορούμε να εντάξουμε τις φλαβονόλες στη διατροφή μας;

 

Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, προκειμένου να εντάξουμε επαρκή ποσότητα φλαβονοειδών στη διατροφή μας, χρειάζεται να καταναλώνουμε πολλά φρούτα και λαχανικά, φροντίζοντας να υπάρχει ποικιλία.

 

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada