Home / Beauty  / Πώς θα “αναστήσεις” τα μαλλιά σου μετά τον ήλιο και τη θάλασσα

Πώς θα “αναστήσεις” τα μαλλιά σου μετά τον ήλιο και τη θάλασσα

τα μαλλιά σου
Όπως είναι ευρέως γνωστό ο ήλιος και η θάλασσα φθείρουν τα μαλλιά σου. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρεις τώρα που βρισκόμαστε προς το τέλος του καλοκαιριού.

 

Όσο πιστή και αν είσαι στη hair care ρουτίνα σου είναι απόλυτα λογικό τα μαλλιά σου να μην είναι στην ίδια κατάσταση με πριν. Να μην είναι τόσο λαμπερά και υγιή, όπως ήταν πριν αρχίσει το καλοκαίρι. Αν φρόντιζες την τρίχα σωστά και συχνά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τότε θα επανέλθει πολύ πιο γρήγορα. Λίγο πριν τελειώσει το καλοκαίρι πρέπει να ξεκινήσεις τη διαδικασία επαναφοράς της. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσεις το φθινοπωρό σου με φανταστικά μαλλιά!

 

 

Χωρίς αμφιβολία τα πιο ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι αυτά που είναι βαμμένα. Όταν επισκεφτείς πρώτη φορά τον κομμωτή σου μετά το καλοκαίρι καλό θα ήταν να προτιμήσετε πιο χαμηλούς τόνους και να προχωρήσετε σε βαθιές θεραπείες περιποίησης. Φρόντισε να κουρευτείς  ελάχιστα- αυτό ισχύει και για μη βαμμένα μαλλιά- ώστε τα μαλλιά να πάρουν ζωντάνια. Μάσκες με πρωτεΐνες ή με κερατίνη θα χαρίσουν ενυδάτωση και λάμψη. Κάτι που ισχύει είτε τα μαλλιά σου είναι βαμμένα είτε όχι είναι ότι η φροντίδα του τριχωρού της κεφαλής είναι απαραίτητη. Με ένα serum, ανάλογα με τον τύπο της τρίχας σου, θα δεις σημαντική διαφορά. 

 

Προσπάθησε να μη λούζεσαι κάθε μέρα, καθώς δε θα σου χαρίσει την ενυδάτωση που χρειάζεσαι και απέφυγε το ζεστό νερό. Μείωσε τη θερμότητα, μην ξεχνάς το κούρεμα και επένδυσε σε ποιοτικά products περιποίησης που θα σε βοηθήσουν πολύ! P.S. η σωστή διατροφή και η κατανάλωση πολύ νερού.

 

All photos source Instagram

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.