Home / Family  / Πώς η διατροφή επηρεάζει τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών;

Πώς η διατροφή επηρεάζει τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών;

Yπάρχουν διατροφικά μυστικά για να βελτιωθούν οι σχολικές επιδόσεις των παιδιών, ενισχύοντας τη μνήμη και τη συγκέντρωση!

 

Η σωστή διατροφή, εκτός του ότι είναι καταλυτική για την υγεία και την ανάπτυξη ενός παιδιού, έχει τεράστια σημασία και για τις σχολικές επιδόσεις του. Η συγκέντρωση, η μνήμη και η πνευματική διαύγεια επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις διατροφικές συνήθειες ενός παιδιού και τη λήψη ωφέλιμων συστατικών.

 

Συχνά, τα παιδιά παρουσιάζουν έντονη κόπωση και έλλειψη συγκέντρωσης, η οποία οφείλεται στην ελλιπή πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και άλλων ουσιών. Το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών είναι αρκετά βεβαρημένο, όχι μόνο από το σχολείο, αλλά και από τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Ας εστιάσουμε, λοιπόν, στον παράγοντα διατροφή, ώστε να ενισχύσουμε όλα όσα χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν σε αυτό.

 

epidoseis

 

Ωμέγα λιπαρά για μνήμη και συγκέντρωση

Σύμφωνα με έρευνες, τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα μπορούν να βελτιώσουν τις ικανότητες ανάγνωσης των μαθητών του Δημοτικού. Τα λιπαρά οξέα συναναντώνται στα λιπαρά ψάρια, όπως π.χ. σολομός, σκουμπρί και ρέγκα, στο κρέας, αλλά και στον κρόκο του αυγού. 

 

Ειδικά τεστ έδειξαν ότι τα παιδιά που λαμβάνουν στην καθημερινή διατροφή τους λιπαρά οξέα, εμφανίζουν μεγαλύτερη ικανότητα στην ταχύτητα ανάγνωσης, την κατανόηση, το λεξιλόγιο και την προφορά. Σημαντική είναι και η επίδραση σε παιδιά με ήπια προβλήματα προσοχής. 

 

Οι κυτταρικές μεμβράνες στον εγκέφαλο αποτελούνται κυρίως από πολυακόρεστα λίπη. Οι συγκεκριμένες μελέτες δείχνουν ότι τα λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για τη μετάδοση των σημάτων, μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Αποτέλεσμα, η καλύτερη συγκέντρωση και σχολική επίδοση των παιδιών!

 

 

Τροφές πλούσιες σε Ωμέγα λιπαρά

Λιναρόσπορος

Σολομός 

Καρύδια

Σκουμπρί

Σαρδέλες

Τόνος

Πέρκα

Γαρίδες

Λαχανάκια Βρυξελλών

Σπανάκι 

Φιστίκια Αιγίνης 

Ταχίνι

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath