Home / Family  / Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και υιοθεσία

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και υιοθεσία

Η 4η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων κι εμείς παραθέτουμε πέντε οργανώσεις, για να υιοθετήσεις το νέο, τετράποδο μέλος της οικογένειάς σου.

 

Κακοποιημένα, πεινασμένα, ολομόναχα κι, όμως, πάντα έτοιμα να προσφέρουν ανιδιοτελή αγάπη! Γεννημένα στον δρόμο, αλλά πολλές φορές και αφημένα εκεί, τα αδέσποτα ζώα έχουν ανάγκη από αγάπη και προστασία. Σήμερα, 4 Απριλίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ως υπενθύμιση της ανάγκης να βοηθήσουμε τα αβοήθητα ζώα.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις και οργανισμοί παλεύουν καθημερινά για την καταπολέμηση της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των αδέσποτων ζώων της χώρας. Ωστόσο, δε φτάνει μόνο αυτό. Η ενεργή δράση των πολιτών είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά. Και ποιος είναι ο πιο ουσιαστικός τρόπος, για να φέρουμε την αλλαγή; Μα, φυσικά, η υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τέσσερις φιλοζωικούς οργανισμούς και μία εφαρμογή, μέσω των οποίων μπορούμε να υιοθετήσουμε μία αδέσποτη ψυχή.

 

Dog’s Voice

Το Dog’s Voice είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2015. Με τις δράσεις του έχει στηρίξει συνολικά 112 φιλοζωικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Κύριος στόχος του είναι “Μία Ελλάδα χωρίς αδέσποτα, με πολίτες που σέβονται τα ζώα και τα δικαιώματά τους”. Μέσω της ιστοσελίδας του, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο.

 

 

Humanity Greece

Το Πρότυπο Συντονιστικό Κέντρο του Humanity Greece λειτουργεί ως αρωγός σε οποιασδήποτε ευάλωτη ομάδα, όπως και στη στήριξη φιλοζωικών οργανώσεων. Μάλιστα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, εθελοντές του Humanity Greece επισκέφτηκαν μαζί με τον κτηνίατρο Λάζαρο Καρανάσιο τον χώρο φιλοξενίας 90 αδέσποτων ζώων του δήμου Αθηναίων.

 

 

Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα

Το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα “ Η Κοίτη” ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014. Κύριος στόχoς των εθελοντών του είναι η προστασία και η ευζωία των ζώων που ζούνε στον δήμο του Μαραθώνα. “Η Κοίτη” αποτελεί μία από τις φιλοζωικές που συμμετέχουν στην προσπάθεια προώθησης της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Στην ιστοσελίδα της μπορεί κανείς να κάνει εύκολα αίτηση για υιοθεσία.

 

 

SGS (Save a Greek Stray)

Η Save a Greek Stray είναι μία φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων. Για την υλοποίηση του στόχου της, η SGS έχει ιδρύσει στην Αθήνα ένα πρότυπο Καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Εκεί φροντίζουν για την περίθαλψή τους, καθώς και για τις διαδικασίες υιοθεσίας τους.

 

 

YourPet App

Η Your Pet είναι μια εφαρμογή που μπορείς εύκολα να κατεβάσεις στο κινητό σου. Μέσω αυτής μπορείς να υιοθετήσεις το αγαπημένο σου σκυλάκι ή γατάκι από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Επίσης, μπορείς να βοηθήσεις κάποιον που έχει χάσει το κατοικίδιο του να βρεθεί, αφού σε περίπτωση εξαφάνισης θα ειδοποιηθείς αν είσαι σε ακτίνα ενός χλμ. από το σημείο αυτό. 

 

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada