Home / Good Life  / Πρώτη φορά στην Ιαπωνία; Δες τι πρέπει να ξέρεις!

Πρώτη φορά στην Ιαπωνία; Δες τι πρέπει να ξέρεις!

Είναι η Ιαπωνία ανάμεσα στα ταξιδιωτικά σου όνειρα; Φρόντισε να οργανωθείς σωστά για να απολαύσεις στο μέγιστο αυτή τη μοναδική εμπειρία!

 

Η χώρα των αντιθέσεων, η χώρα που θα σου χαρίσει ένα ταξίδι που θα θυμάσαι για πάντα. Αν, λοιπόν, η Ιαπωνία είναι ένα από τα ταξιδιωτικά σου όνειρα, σου δίνουμε όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείς. Αν πάλι δεν είναι ένα από αυτά σου δίνουμε όλους τους λόγους που πρέπει να τη βάλεις οπωσδήποτε στη bucket list σου. Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από Ελλάδα, αλλά θα φτάσεις εκεί μέσω ανταποκρίσεων. Θα χρειαστείς μόνο το Ελληνικό διαβατήριό σου, ενώ η καλύτερη περίοδος για να την επισκεφτείς είναι η Άνοιξη. Εκείνη την περίοδο ανθίζουν οι κερασιές και το φυσικό τοπίο είναι πραγματικά μαγικό.

 

 

Η Ιαπωνία είναι μία χώρα με πολλά αξιοθέατα, με ιδιαίτερο φαγητό, με έντονη και πλούσια ιστορία, αλλά και γεμάτη αντιθέσεις. Από τη μία πλευρά θα βλέπεις ναούς και φυσικά τοπία και από την άλλη την τεχνολογία στην πιο εξελιγμένη της μορφή. Είναι καθαρή και πολύ ασφαλής. Το “περίεργο” είναι ότι δε θα βρεις κάδους στους δρόμους. Οπότε θα πρέπει να κρατάς τα σκουπίδια σου μέχρι να φτάσεις σε ένα σημείο που θα έχει.

Οι μετακινήσεις μπορεί να σου φανούν δύσκολες, αλλά όσο περνούν οι μέρες θα καταλάβεις πώς λειτουργούν. Το μετρό είναι τεράστιο, αλλά τα ταξί ακριβά, οπότε με λίγη προσοχή θα φτάνεις σωστά στον προορισμό σου. Οι Ιάπωνες αγαπούν τα μετρητά, οπότε φρόντισε να έχεις κάνει το αντάλλαγμα σου. Στην Ιαπωνία δε δίνονται φιλοδωρήματα και αν έχεις τατουάζ μπορεί να χρειαστεί να τα καλύψεις.

Οι πόλεις που είναι must visit είναι σίγουρα το Τόκιο και το Κιότο. Θερμές πηγές, τεχνολογία που κόβει την ανάσα, μουσεία, εντυπωσιακοί ναοί και ξεχωριστές εμπειρίες- όπως live Mario cart παιχνίδι- συνθέτουν ένα μοναδικό ταξίδι.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.