Home / Good Life  / Σλοβενία: Ένας κρυμμένος και underrated θησαυρός της Ευρώπης!

Σλοβενία: Ένας κρυμμένος και underrated θησαυρός της Ευρώπης!

Σλοβενία

Μία μικρή χώρα της Ευρώπης που για κάποιους δεν είναι καν στα ταξιδιώτικά τους πλάνα. Ωστόσο η Σλοβενία έχει τόση ομορφιά που αξίζει να ανακαλύψετε!

 

Γραφική και περιτριγυρισμένη από φυσική ομορφιά. Η Σλοβενία μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής, είναι όμως πολύ όμορφη! Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα και αυτοί είναι οι λόγοι! Πρώτο στη λίστα η πρωτεύουσα της, η Λιουμπλιάνα. Το ιστορικό κέντρο της έχει σπουδαία αρχιτεκτονική, ένα επιβλητικό κάστρο, αγορές, μουσεία και κήπους. Ανακαλύπτοντας τα σπουδαιότερα μνημεία, συνεχίζετε με την ιστορική γέφυρα και το πάρκο Τιβολί. Θαυμάστε τη φυσική ομορφιά της χώρας και στη ρομαντική λίμνη Μπλέντ. Στη μέση της βρίσκεται και ένα νησάκι με μία εκκλησία.

 

https://www.instagram.com/p/C2vlvvVKajp/

 

Φεύγουμε από την πρωτεύουσα και πάμε στη Σπηλιά Ποστόινα, κοντά στο χωριό Postojna. Ένα αξιοθαύμαστο μνημείο με ιδιαίτερη ομορφιά. Η αρχαιότερη πόλη ονομάζεται Πτούι και η δεύτερη μεγαλύτερη Μάριμπορ, η οποία διαθέτει τον παλαιότερο αμπελώνα του κόσμου! Τώρα που είναι χειμώνας μπορείτε να επισκεφτείτε και τη Kranjska Gora για ski!

https://www.instagram.com/p/C1BAl2KKxRf/?img_index=3

Για να ζήσετε ακόμα περισσότερο το παραμύθι, επισκεφτείτε το Κάστρο Predjama! Γενικότερα, η Σλοβενία είναι μία χώρα που ενδείκνυται για road trips. Θα ανακαλύψετε μαγική φυσική ομορφιά! 

Γενικότερα, η Σλοβενία είναι μία χώρα που ενδείκνυται για road trips. Θα ανακαλύψετε μαγική φυσική ομορφιά!

https://www.instagram.com/p/C3VfZbxNyae/?img_index=1

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.