Home / Wellness  / Health  / Προληπτικές εξετάσεις για να ξεκινήσουμε με υγεία το νέο έτος!

Προληπτικές εξετάσεις για να ξεκινήσουμε με υγεία το νέο έτος!

Προληπτικές εξετάσεις

Ποιες είναι οι προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουμε για να εξασφαλίζουμε κάθε χρόνο το καλύτερο της υγείας μας;

 

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Ας ξεκινήσουμε τη νέα χρόνια με αυτή τη φράση. Μία φράση που θεωρείται πολύτιμη και θα μας παρακινήσει να καταλάβουμε το πόσο σημαντικό είναι να προνοούμε. Για να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε το πιο σημαντικό αγαθό, την υγεία μας, αλλά και για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα οτιδήποτε δυσάρεστο προκύψει, ένα πράγμα πρέπει να κάνουμε. Οι προληπτικές εξετάσεις είναι απαραίτητες και δεν πρέπει να παραλείπονται!

Όλα ξεκινούν με ένα γενικό τσεκ απ με τις αιματολογικές εξετάσεις. Ο γενικός γιατρός μας οφείλει να γράψει έναν πλήρη έλεγχο ώστε να έχουμε μία γενική εικόνα του οργανισμού μας. Αν κάτι από τις εξετάσεις μας είναι ανεβασμένο, χαμηλό ή ανησυχητικό τότε ο γιατρός μας θα προβεί σε έναν πιο συγκεκριμένο έλεγχο ή θα μας παραπέμψει σε έναν ειδικό γιατρό. Παράλληλα θα πρέπει να ελέγχεται από τον παθολόγο η αρτηριακή πίεση και κάθε χρόνο να προχωράμε σε μία οδοντιατρική εξέταση.

Προληπτικές εξετάσεις

Για τις γυναίκες συνίσταται ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος ( Τεστ Παπ και μαστογραφία, ανάλογα την ηλικία και το ιστορικό). Όσον αφορά στους άνδρες προστίθεται η πιο συχνή καρδιολογική εξέταση μετά τα 40 και έλεγχος του προστάτη από τα 50 και μετά. Σε κάθε περίπτωση οι προληπτικές εξετάσεις διαμορφώνονται πάντα ανάλογα το ιστορικό και την κατάσταση του ασθενούς. Μέσα από την επίσκεψη στο γιατρό γίνεται η διαμόρφωση των εξετάσεων. Τέλος, αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι ότι αν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή ή ενόχληση πρέπει αμέσως να απευθυνθείτε στον γιατρό σας και όχι να περιμένετε μέχρι να έρθει η στιγμή του ετήσιου τσεκ απ.

Αυτήν τη χρονιά θέστε ως προτεραιότητα την υγεία σας!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.