Home / Beauty  / Ποια πρέπει να είναι η ρουτίνα ομορφιάς σου το φθινόπωρο;

Ποια πρέπει να είναι η ρουτίνα ομορφιάς σου το φθινόπωρο;

fall routine

Οι beauty συνήθειες μας πρέπει να ακολουθούν την εναλλαγή των εποχών. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να έχει η ρουτίνα ομορφιάς σου το φθινόπωρο;

 

Η μετάβαση από καλοκαίρι σε φθινόπωρο και οι εναλλαγές του καιρού επηρεάζουν την επιδερμίδα μας, περισσότερο από όσο φανταζόμαστε. Ακόμα και αν τα αποτελέσματα από αυτήν την επιρροή δεν είναι ορατά, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ή δεν επηρεάζουν το δέρμα μας στο εσωτερικό του. Όπως αλλάζουμε τις ντουλάπες μας με την αλλαγή σεζόν, με την ίδια φιλοσοφία θα αλλάξουμε και τις beauty συνήθειες μας. Το δέρμα πρέπει να προσαρμοστεί και είναι στο χέρι μας αν θα είναι υγιές και λαμπερό όλο τον χρόνο.

 

Ο καιρός του φθινοπώρου είναι απρόβλεπτος και γι αυτό πρέπει να στοχεύετε στην από μέσα προς τα έξω ενυδάτωση, για να αποφύγετε τη ξηρότητα. Καταναλώστε πολύ νερό και φροντίστε τη διατροφή σας. Σημαντικό μέρος της ενυδάτωσης είναι και οι ενυδατικές κρέμες. Γι αυτήν την περίοδο ανταλλάξτε τις ελαφριές ενυδατικές με παχύρρευστες, πιο δυνατές. Το ίδιο ισχύει και για το σώμα σας! Body lotions με ζεστές μυρωδιές είναι μία υπέροχη επιλογή!

 

Ενυδατική κρέμα

Courtesy of Korres, The Drugstore

 

Body lotion

Courtesy of Bioten, Attica

 

Το beauty product που πρωταγωνιστεί όλο τον χρόνο είναι φυσικά το αντηλιακό. Φορέστε κάθε μέρα, ακόμα και αν έξω φυσάει ή βρέχει! Καθώς το δέρμα σας θα είναι τώρα πιο ξηρό και πιο ευαίσθητο θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε ένα ήπιο απολεπιστικό, το οποίο θα εφαρμόσετε 1-2 φορές την εβδομάδα. Μη ξεχνάτε ότι και τα χείλη και τα μάτια σας χρειάζονται την απαραίτητη φροντίδα. Θα χρειαστείτε ένα lip balm και μία κρέμα ματιών!

 

Αντηλιακό

Courtesy of Avene, Attica

 

Απολεπιστικό

Courtesy of The Ordinary, Sephora

 

Lip balm

Courtesy of Byredo, Attica

 

Κρέμα ματιών

Courtesy of Vichy, The Drugstore

 

Όσον αφορά στον καθαρισμό του προσώπου σας θα πρέπει να προσέξετε δύο πράγματα. Να αποφύγετε τα καθαριστικά τύπου micellar νερό και να επιλέξετε ένα ενυδατικό cleanser. Το serum σας θα πρέπει σίγουρα να περιέχει βιταμίνη C! Το τελευταίο βήμα της φθινοπωρινής ρουτίνας σας είναι τα έλαια, τα οποία θα δώσουν λάμψη στο δέρμα σας. Μπορείτε να έχετε μία τέλεια επιδερμίδα κάθε εποχή του χρόνου, αρκεί να δίνετε βάση στις εκάστοτε ανάγκες του δέρματός σας!

 

Cleanser

Courtesy of La Roche Posay, The Drugstore

 

Serum

Courtesy of Sephora Collection, Sephora

 

Έλαια

Courtesy of Charlotte Tilbury, Sephora

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.