Home / Good Life  / Πήλιο: Ο προορισμός των τεσσάρων εποχών

Πήλιο: Ο προορισμός των τεσσάρων εποχών

Βουνό ή θάλασσα; Αυτό είναι το αιώνιο ερώτημα για τις μικρές, ταξιδιωτικές αποδράσεις μας. Ωστόσο, το Πήλιο μάς βγάζει από το δίλημμα, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά και τα δύο!

 

Το Πήλιο, με το απέραντο πράσινο και τα καταγάλανα νερά του, αποτελεί ιδανικό προορισμό διακοπών για κάθε εποχή. Όποια σεζόν και αν το επισκεφτείς, θα μπορέσεις να απολαύσεις τη μαγεία της φύσης, σε όλο της το μεγαλείο.

 

Βουνό

Αν είσαι λάτρης των χειμερινών σπορ μπορείς να απολαύσεις το πανέμορφο βουνό του Πηλίου, κάνοντας σκι με θέα στη θάλασσα. Το Χιονοδομικό Κέντρο του Πηλίου, Αγριόλευκες, βρίσκεται μόλις 8 χλμ. από τον οικισμό του Άγιου Λαυρεντίου και αναπτύσσεται σε υψόμετρο 1471 μέτρων. Η κατάβαση στις πλαγιές αποτελεί μία μοναδική εμπειρία, καθώς πραγματοποιείται ανάμεσα σε οξιές, αγριόλευκες -εξού και το όνομα του χιονοδρομικού- και καστανιές, με θέα στο Αιγαίο!

 

 

Θάλασσα

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η επίσκεψη στις παράλιες του Πηλίου θεωρείται μονόδρομος! Και όχι άδικα, καθώς οι δαντελωτές ακτές του προσφέρουν μια πληθώρα επιλογών για να βουτήξεις! Μία ιδιαιτερότητα του Πηλίου είναι οι πανέμορφες -αλλά για κάποιους δύσκολες- διαδρομές προς τις ακτές. Για να φτάσεις στην παραλία της επιλογής σου, θα πρέπει να διανύσεις αρκετά χιλιόμετρα στις στροφές του βουνού. Ωστόσο, η θέα της θάλασσας θα σε αποζημιώσει.

Η πλέον φημισμένη παραλία του Πηλίου είναι αναμφισβήτητα -και δικαίως- ο Μυλοπόταμος. Βρίσκεται στην Τσαγκαράδα και χωρίζεται στα δύο μέσω πέτρινων, ψηλών βράχων, με έναν τρόπο μοναδικό, σμιλεμένο από τη φύση. Η αμμουδιά και τα βότσαλα, σε συνδυασμό με τον ήλιο και τα καταγάλανα νερά, καθιστούν τον Μυλοπόταμο έναν προορισμό, που πολλά νησιά της χώρας θα ζήλευαν.

 

mylopotamos pilio

 

Μία ακόμα μοναδική παραλία του Πηλίου είναι η Φακίστρα. Για να φτάσεις εδώ, πρέπει να κατέβεις από ένα δύσβατο μονοπάτι, το οποίο όμως περιτριγυρίζεται από κάθε είδους ομορφιά. Μόλις καταφέρεις να διασχίσεις αυτό το πανέμορφο φυσικό μονοπάτι, θα φτάσεις στην παραλία. Τα σμαραγδένια νερά της θα σε ανταμείψουν για τον κόπο σου!

 

 

 

Φαγητό και διασκέδαση

Εννοείται πως το Πήλιο, πέρα από τα μαγευτικά του τοπία, φημίζεται και για τις παραδοσιακές του γεύσεις. Όποιο χωριό του Πηλίου κι αν επιλέξεις να επισκεφτείς, παντού θα βρεις γραφικά ταβερνάκια, αλλά και πολλούς πάγκους με παραδοσιακά πηλιορείτικα εδέσματα από τοπικούς συνεταιρισμούς.

Αν θέλεις να συνδυάσεις καλό φαγητό, διασκέδαση και επαφή με τη φύση, το Κτήμα Καραΐσκος αποτελεί τον κατάλληλο προορισμό. Αυτός ο κρυφός παράδεισος βρίσκεται μόλις πέντε λεπτά από το γραφικό χωριό της Πορταριάς και μόλις 30 λεπτά από τον Βόλο. Εκτός από τις ποικίλες δραστηριότητες που διοργανώνονται κατά καιρούς, στη φάρμα μπορείς να απολαύσεις και ένα εξαιρετικό γεύμα. Μάλιστα, το μενού επιμελείται ο Έλληνας Masterchef Τιμολέων Διαμαντής.

 

 

Αν πάλι θέλεις να απολαύσεις gourmet δημιουργίες δίπλα στη θάλασσα, το ξενοδοχείο Six Keys είναι αυτό που ψάχνεις. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Βόλου, κοντά στο χωριό Καλλιφτέρη Αφήσσου. Εκεί μπορείς να χαρείς το πρωϊνό σου μπάνιο στη θάλασσα, στο οργανωμένο beach bar του ξενοδοχείου, και το βράδυ ένα μοναδικό δείπνο στην αμμουδιά, ακριβώς πλάι στο κύμα. 

 

 

Φυσικά, μετά το τέλος της απόδρασής σου, επιβάλλεται μια στάση και στην πόλη του Βόλου. Μια επίσκεψη στα γνωστά τσιπουράδικά του είναι ιδανική, για να κλείσει η εκδρομή σου με τον καλύτερο τρόπο!

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada