Home / Lifestyle  / Ο SeaAccess® κάνει την Ελλάδα προσβάσιμη σε όλους

Ο SeaAccess® κάνει την Ελλάδα προσβάσιμη σε όλους

SeaAccess
Ο SeaAccess® είναι ένας καινοτόμος μηχανισμός προσβασιμότητας, που δίνει τη δυνατότητα στα άτομα με κινητικές δυσκολίες να απολαύσουν τη θάλασσα αυτόνομα, μεταφέροντάς τα με ασφάλεια και άνεση από την ακτή στη θάλασσα και αντίστροφα.

 

Πρωτοποριακός στον σχεδιασμό του, ο τηλεκινούμενος, πτυσσόμενος διάδρομος πρόσβασης για ΑμεΑ SeaAccess® μπορεί να μεταφέρεται και να εγκαθίσταται/απεγκαθίσταται στην παραλία σε ελάχιστα λεπτά, εύκολα και άμεσα. Για αυτό, άλλωστε, απέσπασε και το Silver Award στην κατηγορία “Προσβάσιμος Tουρισμός”, στην πρόσφατη, 8η διοργάνωση του θεσμού Tourism Awards.

 

SeaAccess®

 

Η ιδέα

Ο μηχανισμός SeaAccess® σχεδιάστηκε από την AkriMan. Πρόκειται για εταιρεία που δραστηριοποιείται πάνω από 50 χρόνια στον σχεδιασμό και την παροχή συστημάτων ανύψωσης και μεταφοράς ατόμων. Η ιδέα ξεκίνησε από το όραμα της εταιρείας να δώσει μία αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της προσβασιμότητας στη θάλασσα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Ένα πρόβλημα που φαίνεται να μην καλύπτεται αποτελεσματικά από την πλειονότητα των παραθαλάσσιων προορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο, παρότι ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες τείνει διαρκώς να αυξάνεται.

 

Σήμερα, υπολογίζεται ότι περίπου ένα εκατομμύριο συνάνθρωποί μας στη χώρα μας και πάνω από ένα δισεκατομμύριο στον κόσμο δεν μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα αυτόνομα.

 

Η ομάδα της AkriMan εστίασε στην “καρδιά του προβλήματος”, δηλαδή στη φύση της ίδιας της θάλασσας, που είναι “ζωντανή” και αλλάζει καθημερινά. Έτσι, σχεδίασε τον μηχανισμό προσβασιμότητας με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσαρμόζεται καθημερινά στις μεταβολές του κυματισμού, της ακτογραμμής και τις γενικότερες συνθήκες της παραλίας. Χάρη στον πολύ μικρό χώρο της ακτής που καταλαμβάνει, ο SeaAccess® επιτρέπει σε παραθαλάσσια ξενοδοχεία και δήμους με μικρότερες παραλίες ή πιο ευμετάβλητες θάλασσες να προσφέρουν ασφαλή πρόσβαση στη θάλασσα σε όλους τους επισκέπτες τους.

 

sea access

 

Προσβάσιμη θάλασσα πιο εύκολα από ποτέ

Για να γίνει μία θάλασσα προσβάσιμη με τον SeaAccess®, χρειάζονται μόλις 2 λεπτά και 2 τ.μ. Με τον ενσωματωμένο πτυσσόμενο διάδρομό του και τη δυνατότητά του να κινείται με ευκολία πάνω στην άμμο, ο SeaAccess® τοποθετείται ακριβώς δίπλα στην ακτογραμμή και ξεδιπλώνεται για χρήση μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Εξίσου εύκολα και άμεσα αποσύρεται από την παραλία, όταν οι συνθήκες δεν είναι ασφαλείς για κολύμβηση. Η σειρά αποτελείται από δύο βασικά μοντέλα, τα SeaAccess® και SeaAccess® II. Και τα δύο αποτελούν μη μόνιμους μηχανισμούς, που δεν απαιτούν κάποια παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον, για να εγκατασταθούν.

 

SeaAccess® θάλασσα

 

Οι SeaAccess® παραλίες της Ελλάδας

Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν συνολικά 88 παραλίες στη χώρα μας με τον μηχανισμό SeaAccess®. Μάλιστα, η ομάδα της AkriMan έχει δημιουργήσει και έναν εύχρηστο, διαδραστικό χάρτη εντοπισμού τους. Σε αυτόν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και αναλυτικές, χρήσιμες πληροφορίες για κάθε μία από τις ακτές.

 

Ενημερώσου και κάνε κι εσύ ένα βήμα μπροστά, για έναν κόσμο προσβάσιμο σε όλους!

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin