Home / Cozyhome  / Architecture  / Ο Georges Ouejian με το έργο Nawl τιμά τη Λιβανέζικη αρχιτεκτονική

Ο Georges Ouejian με το έργο Nawl τιμά τη Λιβανέζικη αρχιτεκτονική

Nawl

Ο designer Georges Ouejian παρουσιάζει το νέο του project Nawl, με το οποίο γιορτάζει την αρχιτεκτονική της πατρίδας του.

 

Σχεδιασμένο από τον Georges Ouejian, το project Nawl στον. Λίβανο συνδυάζει τις παραδοσιακές μεθόδους ύφανσης με την ιστορική γοητεία ενός παλιού λιβανέζικου αρχιτεκτονικού σπιτιού από ψαμμίτη. Το έργο στοχεύει στο να γνωστοποιήσει στο κοινό την τέχνη της ύφανσης. Nawl, με την οποία ο designer μεταμορφώνει τους εσωτερικούς χώρους με μία συνένωση ξύλου και ζωηρών πολύχρωμων λωρίδων. Το αποτέλεσμα είναι ένα οπτικά σαγηνευτικό και δυναμικό περιβάλλον που αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια παράδοση της λιβανέζικης χειροτεχνίας.

Σε αυτό το αρχιτεκτονικό project, οι εγκαταστάσεις από νάιλον και ύφανση, μαζί με την ύφανση νήματος από μαλλί, ενσωματώνονται σε κάθε χώρο. Οι αρχαίοι τοίχοι, τα δάπεδα και οι οροφές ζωντανεύουν με την αλληλεπίδραση υφών και χρωμάτων, αναδεικνύοντας την περίπλοκη και έντεχνη φύσης της ύφανσης Nawl.

Ο Georges Ouejian έχει πετύχει- χάρη στην εκπληκτική σχεδιαστική προσέγγισή του- να διατηρήσει την ουσία της ιστορικής αρχιτεκτονικής. Παράλληλα, την εμπότισε με μία σύγχρονη και καλλιτεχνική αίσθηση. Γιορτάζει την πολιτισμική κληρονομιά του, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας. Το κοινό θα απολαμβάνει τον καφέ του σε ένα εντυπωσιακό μέρος πο ενώνει το παρόν, με το μέλλον και το παρελθόν.

Nawl

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.