Home / Family  / ΟΠ! Μια παράσταση με ακροβατικά για παιδιά

ΟΠ! Μια παράσταση με ακροβατικά για παιδιά

ΟΠ!
Η παράσταση ΟΠ!, η νέα σκηνοθετική δουλειά της Στέλλας Σερέφογλου, “ακροβατεί” στην αίθουσα του Studio Μαυρομιχάλη!

 

ΟΠ! σημαίνει ξαφνιάζομαι, παίζω, χοροπηδώ, ανακαλύπτω, προσπαθώ,.αλλάζω, προσφέρω, χαίρομαι, συνδέομαι, αγαπώ! Μετά τη βρεφική παράσταση “ΑΒΓΩ”, το έργο ΟΠ! αποτελεί τη νέα σκηνοθετική δουλειά της Στέλλας Σερέφογλου,.που παίζεται κάθε Κυριακή στις 12:00 στην όμορφη αίθουσα του Studio Μαυρομιχάλη. Παιδιά από 3 έως 8 ετών βιώνουν μια αξέχαστη θεατρική εμπειρία γεμάτη ακροβατικά,.στοιχεία βωβού κινηματογράφου και τεχνικές που ξεπηδούν από τον μαγικό κόσμο του τσίρκου.

 

ΟΠ! Poster

 

Η ιστορία ζωντανεύει μέσα από τις ποιητικές εικόνες που δημιουργούν οι ακροβάτες Ευαγγελία Μόσιου και Πάνος Σολδάτος και αποκτά φωνή με την υπέροχη μουσική που έγραψε ειδικά για το έργο ο Σταύρος Ρουμελιώτης (Usurum Band, The Holy Goat). Οι δύο πρωταγωνιστές αφηγούνται την ιστορία με τα σώματα και τις ιδιαίτερες ακροβατικές δεξιότητές τους, τον χορό και την εκφραστικότητα των προσώπων τους. Η μουσική συνοδεύει στιγμές παιχνιδιού και ονειροπόλησης, υπογραμμίζει τη δράση ή τις όποιες αλλαγές στη διάθεση των ηρώων και συμβάλλει στη σύνθεση απρόβλεπτων κόσμων που αναδεικνύουν την ιστορία. Τα μέσα που κυριαρχούν στο έργο είναι τα ακροβατικά, η ρυθμική, ο χορός, η παντομίμα, δηλαδή στοιχεία που συναντά κανείς στον βωβό κινηματογράφο και το τσίρκο.

 

 

Η υπόθεση του έργου

Δύο παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, συναντιούνται τυχαία σ᾽ ένα λιβάδι. Το αγόρι, όμως, έχει ένα πρόβλημα: το μπαλόνι του έχει κολλήσει σε ένα δέντρο και δεν μπορεί να το φτάσει. Το κορίτσι προσφέρεται να βοηθήσει και έτσι ξεκινούν μαζί μια σειρά από προσπάθειες για να το πάρουν πίσω. Θα τα καταφέρουν; Πόσο σημαντικό είναι το μπαλόνι γι’ αυτά; Τι νιώθει το ένα παιδί για το άλλο; Μέχρι πού θα φτάσουν για να πετύχουν τον σκοπό τους;

 

Η παράσταση ανεβαίνει τις Κυριακές 30 Απριλίου και 7, 14 & 28 Μαΐου στην αίθουσα του Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα). Κλείστε τα εισιτήριά σας εδώ.

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin