Home / Beauty  / Μυστικά για τέλειο ηλιοκαμένο πρόσωπο!

Μυστικά για τέλειο ηλιοκαμένο πρόσωπο!

Όλες θέλουμε ένα άψογο ηλιοκαμένο πρόσωπο, χωρίς να εκτεθούμε λεπτό στον ήλιο. Με αυτά τα μικρά μυστικά μπορούμε να το πετύχουμε!

Kαθημερινά ακούμε το πόσο σημαντική είναι η χρήση αντηλιακής προστασίας για το πρόσωπό μας, αφού η φωτογήρανση είναι κάτι που θέλουμε σίγουρα να αποφύγουμε. Από την άλλη, λατρεύουμε την ηλιοκαμένη όψη στην επιδερμίδα μας. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να έχουμε ένα όμορφο, ηλιοκαμένο πρόσωπο χωρίς τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου;

 

Μα φυσικά με τα κατάλληλα προϊοντα! Ένα bronzer μπορεί πάντα να σώσει την κατάσταση και να μας προσφέρει στο λεπτό το επιθυμητό sunkissed look. H JLo είναι η ιέρεια της ηλιοκαμένης επιδερμίδας και “ορκίζεται” σε συγκεκριμένες φόρμουλες για να την πετύχει.

 

 

Τα μυστικά των beauty experts

Τα μυστικά, όμως, του ηλιοκαμένου look δεν κρύβονται μόνο στα κατάλληλα προϊοντα, αλλά και στη σωστή εφαρμογή τους. 

 

1ο βήμα

Όλα στο σωστό μακιγιάζ ξεκινούν πάντα από την προεργασία και την περιποίηση της επιδερμίδας. Φρόντισε να καθαρίσεις σωστά το δέρμα σου και στη συνέχεια να το ενυδατώσεις καλά. Ένα scrub θα σε βοηθήσει να πετύχεις ένα λείο αποτέλεσμα πριν εφαρμόσεις την ενυδατική σου. 

 

2ο βήμα

Αν σου αρέσει η φρέσκια και λαμπερή όψη, τότε καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα bronzer σε κρεμώδη υφή. Αν πάλι έχεις μια αρκετά λιπαρή επιδερμίδα και επιδιώκεις το ματ φινίρισμα, τότε ένα bronzer σε μορφή πούδρας είναι πιο κατάλληλο. Μπορείς βέβαια να κάνεις χρήση και των δύο για ακόμα πιο σταθερό αποτέλεσμα.

 

hliokameno

 

3ο βήμα

Η σωστή εφαρμογή είναι το παν, αφού δε θέλεις να μοιάζει το δέρμα σου καμένο, αλλά ελαφρώς ηλιοκαμένο. Προσοχή με τις υπερβολές! Αν μιλάμε για κρεμώδη υφή, τότε πρέπει να δουλέψεις το προϊόν πρώτα στα χέρια σου και να επιτυχεις πολύ καλό blending. Aν το κρεμώδες bronzer δε δουλευτεί καλά, μπορεί να δημιουργήσει όταν το απλώνεις αντιαισθητικά “μπαλώματα”, όπως λέμε στη γλώσσα του μακιγιάζ. Ένα πινέλο για φον ντε τεν είναι πολύ βοηθητικό και στις δύο υφές bronzer. Ξεκινάς να απλώνεις το bronzer στο μέτωπο, 

 

4ο βήμα

Με ένα φουντωτό πινέλο περνάς διάφανη πούδρα σε όλο το πρόσωπο. Έτσι σταθεροποιείται σωστά όλο το μακιγιάζ και κρατιέται αναλοίωτο για πολλές ώρες!

 

hliokameno

 

Extra tip!

Φρόντισε η απόχρωση που θα επιλέξεις να είναι στον ίδιο υποτόνο με την επιδερμίδα σου, και μέχρι δυο τόνους πιο σκούρα. Είπαμε ότι δε θέλουμε να μοιάζουμε καμένες αλλά… φυσικά ηλιοκαμένες!

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath