Home / Family  / Βιβλία δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό καλοκαίρι!

Βιβλία δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό καλοκαίρι!

Τα βιβλία δραστηριοτήτων είναι ο καλύτερος  να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο των διακοπών τους!

Τα σχολεία έχουν κλείσει, ο ελέυθερος χρόνος των παιδιών είναι πια άπλετος και οι γονείς αναζητούν τρόπους να τα απασχολήσουν δημιουργικά. Μια πολύ καλή λύση ήταν και θα είναι πάντα τα βιβλία δραστηριοτήτων, αφού βοηθούν τα παιδιά να ξεφύγουν από το “μαμά βαριέμαι”, ενώ παράλληλα διευρύνουν τις γνώσεις τους. 

 

Ξεχωρίσαμε τα δικά μας 5+1 αγαπημένα και σας τα προτείνουμε:

 

“Ακτίβιτι μπουκ για παιδιά”, Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ, Εκδόσεις Διόπτρα

Από ποια σημεία του κόσμου μάς ήρθαν τα υλικά της χωριάτικης σαλάτας; Γιατί δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο χρώμα δέρματος; Ποια σημαία έχει πάνω της ένα λιοντάρι που κρατάει ένα σπαθί; Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα λυθούν με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου, μέσα από ιστορίες, κουίζ, ζωγραφιές και κρυπτόλεξα! 

 

Ηλικίες: 8+

 

“Είμαι 4 και μπορώ”, Χριστόγερου Κατερίνα, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Δραστηριότητες διαβαθμισμένης δυσκολίας για την άσκηση των παιδιών σε βασικές δεξιότητες: Πρώτη γραφή, Πρώτη ανάγνωση, Μαθηματικά, Μελέτη περιβάλλοντος, Εικαστικά. Τo κατάλληλo βιβλίo για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι ή στο σχολείο. Περιλαμβάνει αυτοκόλλητα!

 

Ηλικία: 3 – 6

 

Καλοκαιρινές διακοπές για Γ΄Δημοτικού, Ελευθερία Βαρελά, Εκδόσεις Μίνωας

Η Πόπη και ο Απόστολος τελειώσανε την Τρίτη. Μάθανε τους δεκαδικούς, νερό μυθολογία, τώρα παιχνίδια στο νησί κάστρα στην παραλία! Μέσα από μια παιχνιδιάρικη επανάληψη όσων έμαθαν στη Γ’ Δημοτικού, τα παιδιά παρακολουθούν τον Απόστολο και την Πόπη στις διακοπές τους, παίζουν μαζί τους και τους
βοηθούν να λύσουν διάφορα προβλήματα που τους παρουσιάζονται. Έτσι ξαναθυμούνται όλα όσα έμαθαν την προηγούμενη χρονιά με σύμμαχό τους πάντα το παιχνίδι!

 

Ηλικία: 7-8, 9-11

 

Παιχνίδια αντι-βαρεμάρας στις διακοπές για μικρά παιδιά από 5 ετών, Robson Kirsteen, Εκδόσεις Πατάκη

Αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο με παιχνίδια απλών λέξεων, αριθμών ή εικόνων, ειδικά σχεδιασμένα για τα μικρά παιδιά. Έτσι, τα παιδιά θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στη γραφή, στην ανάγνωση, στην αριθμητική και στην παρατηρητικότητα, απλά διασκεδάζοντας! Μπορούν να κόψουν τις σελίδες που θέλουν και να τις έχουν πάντοτε μαζί τους!

 

 

STEM – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΒΙΒΛΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ), Catherine Bruzzone, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η τεχνολογία αποτελεί την εφαρμογή της επιστήμης. Τα μικρά παιδιά θα λατρέψουν τις σπουδαίες έννοιες αυτού του βιβλίου. Θα ανακαλύψουν πολλά για την τεχνολογία µέσα στην άνεση του σπιτιού τους διαβάζοντας απλές εξηγήσεις και κάνοντας τις δραστηριότητες κάθε σελίδας. Καλλιεργήστε από νωρίς την αγάπη για τους επιστηµονικούς κλάδους STEM µέσα από αυτό το απίθανο εικονογραφηµένο βιβλίο, που αποτελεί μια υπέροχη μύηση στον συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας.

 

Ηλικία: 7-8,9-11

 

Τετράδιο δημιουργικότητας Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών, Μαριάννα Αβερκίου, Eκδόσεις Δίπτυχο

Πώς ένας κύκλος μετατρέπεται σε ρομπότ; Πώς από μια γραμμή γεννιέται ένα δέντρο για να κρυφτείς; Και τι γίνεται με τον συνδετήρα που αποφασίζει να κουμπώσει, να βουλώσει, να κρεμαστεί, να κρατήσει ή να ανοίξει; Με ποιον τρόπο οι συλλογές, τα παιχνίδια με τις αισθήσεις και τα λάθη, μας βοηθούν να κατανοήσουμε με φαντασία το περιβάλλον μας; Και τελικά, πώς μας επισκέπτονται οι καλές ιδέες και μένουν στο μυαλό μας όσο κι αν μεγαλώνουμε; Οι δραστηριότητες του τετραδίου της δημιουργικότητας περιμένουν να υποδεχτούν τις πρωτότυπες σκέψεις των παιδιών από 3 ετών και άνω. Απευθύνονται σε παιδιά, γονείς και παιδαγωγούς που επιθυμούν στη ζωή τους να διαδραματίσει έναν πιο ουσιαστικό ρόλο η δημιουργικότητα.

 

Ηλικία: 3-8 ετών

 

Καλές διακοπές, γεμάτες χαμόγελα, χαρά και δημιουργικότητα!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath