Home / Beauty  / Κρύο μπάνιο: Γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε;

Κρύο μπάνιο: Γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε;

Καθώς βρισκόμαστε μία ανάσα από το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα να αναζωογονήσουμε το σώμα μας, δοκιμάζοντας νέες πρακτικές. Μία από αυτές είναι και το κρύο μπάνιο.

 

Θα υιοθετούσατε στη ρουτίνα σας το κρύο μπάνιο; Το TikTok, αλλά και πολλοί wellness specialists, μας παροτρύνουν να δοκιμάσουμε το λεγόμενο κρύο μπάνιο. Μία πρακτική που προσφέρει οφέλη τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχική μας υγεία. Πολλοί ειδικοί προτείνουν να το δοκιμάσουμε και με θέα τη φύση, καθώς οι συνθήκες είναι ιδανικές και τα οφέλη περισσότερα. Όπως χρησιμοποιούμε τα παγάκια για το πρόσωπό μας και βλέπουμε διαφορά στη λάμψη της επιδερμίδας μας, με το ίδιο σκεπτικό δοκιμάζουμε και το κρύο μπάνιο.

 

 

Εφαρμόζοντας 1-2 φορές την εβδομάδα τo κρύο μπάνιο, οι χαμηλές θερμοκρασίες συσφίγγουν την επιδερμίδα. Οι πόροι συστέλλονται, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και το αίμα κυκλοφορεί πολύ καλύτερα. Μάλιστα, αυτή η πρακτική μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμη και για το detox μας μετά τις γιορτές του Πάσχα. Το σώμα μας χρειάζεται αναζωογόνηση και ανανέωση και με αυτήν την πρακτική θα δείτε φοβερά οφέλη. Η επιδερμίδα καταπραΰνεται, γίνεται πιο υγιής και σίγουρα πιο λαμπερή.

 

 

Το κρύο μπάνιο ενισχύει και την ψυχική υγεία. Λειτουργεί σαν ένα σοκ στον οργανισμό και ως αποτέλεσμα εκκρίνονται ενδορφίνες, γνωστές και ως ορμόνες της χαράς. Καταπολεμάται το άγχος και η ενέργειά μας αυξάνεται. Σίγουρα δεν είναι μία εύκολη πρακτική, αλλά σιγά-σιγά και με μικρά βήματα θα μπορέσετε να την εφαρμόσετε 1-2 φορές την εβδομάδα. Αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσετε!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.