Home / Beauty  / Κεφάλαιο Ντους: Tα dos and don’ts που πρέπει να ξέρουμε!

Κεφάλαιο Ντους: Tα dos and don’ts που πρέπει να ξέρουμε!

Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε στο ντους και πρέπει να αποφύγουμε και τι πρέπει να προσέξουμε σε αυτήν την καθημερινή ρουτίνα;

 

Το ντους ανήκει στη βασική ρουτίνα περιποίησής μας, αφού είναι από τα λίγα πράγματα που μας χαλαρώνουν μετά από μία κουραστική και απαιτητική μέρα.

Τις περισσότερες φορές παρασυρόμαστε στη σκέψη της απόλαυσης ενός αναζωογονητικού ντους. Έτσι, δε σκεφτόμαστε ότι, ίσως, υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουμε λάθος σε αυτήν τη διαδικασία.

 

Τα παρακάτω λάθη τα κάνουμε σχεδόν όλοι! Σύμφωνα με τους δερματολόγους, θα πρέπει να προσέξουμε τις μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες μπορούν να φέρουν όχι και τόσο θετικά αποτελέσματα στο δέρμα μας.

 

douche

 
Η συχνότητα

Το ζήτημα της συχνότητας που κάνουμε ντους έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον τύπο του δέρματός μας. Αν η επιδερμίδα μας είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητη, πρέπει να κάνουμε μπάνιο κάθε δεύτερη μέρα. Αν, όμως, θέλουμε να κάνουμε κάθε μέρα, τότε πρέπει τουλάχιστον να επιλέξουμε τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού. Καλό είναι να αποφεύγουμε τα προϊόντα απολέπισης και τα σκληρά σφουγγάρια. Το ζεστό νερό δημιουργεί ξηρότητα και γι’ αυτό είναι απαραίτητη μια ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το ντους.

 

Τα σωστά προϊόντα

Κάθε δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες. Ιδανικά, πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα με πλούσια ενυδατικά στοιχεία. Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα ακμής ή κάποια άλλη δερματική πάθηση, μόνο ο δερματολόγος μπορεί να συστήσει το καταλληλότερο αφρόλουτρο και σαμπουάν για σένα. Κάτι ακόμα σημαντικό είναι οι μυρωδιές των προϊόντων. Πρέπει να επιλέγουμε αρώματα που μας χαλαρώνουν ή μας τονώνουν, ανάλογα με αυτό που αποζητάμε. Εξάλλου, τα οφέλη της αρωματοθεραπείας έχουν αποδειχθεί επιστημονικά.

 

douche

 

Η σωστή θερμοκρασία και η διάρκεια

Ναι, όλοι ξέρουμε πόσο χαλαρωτικό μπορεί να είναι ένα καυτό ντους, ειδικά τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα. Δυστυχώς, είναι ένα μεγάλο λάθος, που οι περισσότεροι κάνουμε. Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμούς ή ακόμη και έκζεμα σε πολύ ευαίσθητα δέρματα ή να φράξει τον δερματικό φραγμό. 

Επιπλέον, το ντους πρέπει να διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά. Ακόμη και με το χλιαρό νερό καταστρέφονται τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας μας, με αποτέλεσμα δέρμα που “τραβάει”. 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath