Home / Beauty  / Πώς να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από το κρύο

Πώς να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από το κρύο

Όλα τα tips που θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Δυστυχώς οι υψηλές και οι χαμηλές θερμοκρασίες αποτελούν επικίνδυνοι παράγοντες για την υγεία της επιδερμίδας μας. Καθώς το έντονο κρύο έχει κάνει την εμφάνιση του, οφείλεις να προστατεύσεις το δέρμα σου και να κάνεις ορισμένες αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης σου. Αν δεν το κάνεις τότε είναι πολύ πιθανό να εμφανίσεις ξηρότητα, “σκασίματα”, πόνο και πιθανές μολύνσεις. Με μικρά βήματα, όμως, θα μπορέσεις να προστατεύσεις το δέρμα σου.

 

προστατεύσεις

 

Αρχικά, φρόντισε να εκτίθεσαι στο κρύο όσο λιγότερο μπορείς και να είσαι πάντα ζεστά ντυμένη. Προσοχή! Ακόμα και αν τα κασκόλ είναι πολύ βοηθητικά, τα “βαριά” ή κακής ποιότητας μάλλινα ενδεχομένως να τραυματίσουν περισσότερο το πρόσωπο σου. Όσο απολαυστικό και αν ακούγεται ένα ζεστό μπάνιο σε μία τέτοια περίοδο, το νερό σε υψηλή θερμοκρασία θα φέρει μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα. Να προτιμάς πάντα το χλιαρό, για να καταφέρεις να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου.

 

Προχωράμε στα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε. Επιλέγουμε, αυτούς τους μήνες, ήπια cleanser και ήπια απολεπιστικά (ή αν δούμε ότι έχουμε μεγάλη ξηρότητα τα αποφεύγουμε). Επιπλέον, κατάλληλες και ενισχυμένες ενυδατικές για το κρύο και ειδικές μάσκες που θα αναζωογονήσουν και θα καταπραΰνουν το πρόσωπο. Δε ξεχνάμε κρέμα χεριών και lip balm, must βήματα της winter skin care ρουτίνας μας.

Η λέξη κλειδί για μία υγιή και λαμπερή επιδερμίδα τον χειμώνα είναι η ενυδάτωση!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.