Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Θρεπτικά συστατικά που πρέπει να συμπεριλάβει κάθε γυναίκα στη διατροφή της ανάλογα με την ηλικία της

Θρεπτικά συστατικά που πρέπει να συμπεριλάβει κάθε γυναίκα στη διατροφή της ανάλογα με την ηλικία της

θρεπτικά συστατικά
Όλες οι γυναίκες υφίστανται αρκετές αλλαγές στο σώμα της κατά τη διάρκεια της ζωής της. Ωστόσο, μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μπορεί να αποτελέσει το “κλειδί” για μία υγιή καθημερινότητα.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μάς υπενθυμίζει τους διαφορετικούς ρόλους, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής των γυναικών είναι οι αλλαγές στο σώμα τους. Για μία γυναίκα, κάθε ηλικία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικές ανάγκες. Ποια είναι, λοιπόν, τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται να συμπεριλάβει σε κάθε διαφορετική φάση της ζωής της;

 

Θρεπτικά συστατικά για τις ηλικίες των 20 και 30

 

Στις ηλικίες των 20 και των 30, το σώμα μίας γυναίκας χρειάζεται σίδηρο και φυλλικό οξύ, λόγω της έμμηνου ρύσεως. Η πρόσληψη φυλλικού οξέως μέσω της διατροφής μπορεί να γίνει μέσα από την.κατανάλωση πράσινων φυλλώδων λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης, ενώ η επαρκής πρόσληψη σιδήρου με την κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης και οσπρίων. Παράλληλα, το ασβέστιο αποτελεί ένα εξίσου σημαντικό θρεπτικό συστατικό, αφού είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών. Για αυτό, φρόντισε να καταναλώνεις γαλακτοκομικά προϊόντα,.σκούρα φυλλώδη λαχανικά, τροφές πλούσιες σε ασβέστιο.

 

Extra Tip: Πώς θα καταφέρεις την καλύτερη απορρόφηση σιδήρου;

 

Για να πετύχεις την καλύτερη δυνατή απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό σου,.θα χρειαστεί να συνδυάσεις τις τροφές που περιέχουν σίδηρο με τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως το πορτοκάλι, το λεμόνι και οι πιπεριές.

 

 
Θρεπτικά συστατικά για την ηλικία των 40

 

Καθώς μια γυναίκα μπαίνει στα 40 της, αρχίζει να εμφανίζει συμπτώματα περιεμμηνόπαυσης, 10-15 χρόνια πριν περάσει στο τελικό στάδιο της εμμηνόπαυσης. Αυτό οδηγεί σε ορμονική ανισορροπία και έχει ως αποτέλεσμα την παρουσία συμπτωμάτων,.τα οποία όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω της διατροφής και των αλλαγών στον τρόπο ζωής.

 

Έτσι, αν βρίσκεται στην ηλικία των 40, θα χρειαστεί να δώσεις προτεραιότητα σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη D, Β, μαγνήσιο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά θα συμβάλουν στην αύξηση της ενέργειάς σου,.στη μειώσει των φλεγμονών, αλλά και στη βελτίωση της υγεία της καρδιάς και της ποιότητας του ύπνου.

 

Θρεπτικά συστατικά για την ηλικία των 50

 

Οι γυναίκες που βρίσκονται στην ηλικία των 50 θα χρειαστεί να προσαρμόσουν τη διατροφή τους, εντάσσοντας σε αυτή επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης, προϊόντα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συμβάλουν στον κορεσμό, τη διαχείριση του βάρους, την υγεία του εντέρου και την ισορροπία του σακχάρου στο αίμα. Αν ανήκεις, λοιπόν, σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, φρόντισε να εντάξεις στη διατροφή σου τροφές όπως σμέουρα, αβοκάντο και γλυκοπατάτες (προϊόντα πλούσια σε φυτικές ίνες), φακές και φασόλια (πλούσια σε πρωτεΐνη), αλλά και σπανάκι, καρότα, μπρόκολο, ντομάτα (πλούσια σε αντιοξειδωτικά).

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada