Home / Wellness  / Health  / Τι σημαίνει για την υγεία μας αν φαινόμαστε μικρότεροι από την ηλικία μας;

Τι σημαίνει για την υγεία μας αν φαινόμαστε μικρότεροι από την ηλικία μας;

την υγεία μας

Η υγεία μας επηρεάζεται από την εμφάνισή μας; Είναι καλό να φαινόμαστε μικρότεροι από αυτό που είμαστε;

 

Είναι μεγάλο προτέρημα να φαινόμαστε μικρότεροι από ότι είμαστε. Ωστόσο, έχουμε αναρωτηθεί αν αυτό είναι φυσιολογικό ή αν έχει κάποια επίπτωση στην υγεία μας; Σε μία πρόσφατη έρευνα οι επιστήμονες συσχέτισαν την εμφάνιση με την κατάσταση μας. Σε ένα δείγμα 2.700 ανθρώπων, οι γιατροί μάντεψαν την ηλικία τους και οδηγήθηκαν στα εξής συμπεράσματα. Όσοι φαίνονται πέντε χρόνια νεότεροι από την πραγματική ηλικία τους έχουν καλύτερες αντιληπrτικές ικανότητες και 25% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από ιατρικά προβλήματα από καταρράκτη.

Μία ακόμα έρευνα έδειξε ότι αυτοί που φαίνονται νεώτεροι έχουν και.15% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από ΧΑΠ και 24% από οστεοπόρωση. Η εμφάνιση κυρίως αναφέρεται στην κατάσταση του δέρματος, τις ρυτίδες, τις εκφράσεις, αλλά και τη σωματική διάπλαση. Οι επιστήμονες επέλεξαν και άτομα με διαφορετικές συνήθειες για να αποδείξουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στην κατάσταση της επιδερμίδας, αλλά και της υγείας μας. 

 

Ακόμα και αν η έρευνα δεν είναι καταληκτική, θεωρείται να έχει φέρει τα καλύτερα στοιχεία μέχρι στιγμής. Η ηλικία που “φαίνεται” ότι είμαστε αντανακλά την εσωτερική γήρανση του οργανισμού. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η νεανική εμφάνιση σχετίζεται με χαμηλούς δείκτες γήρανσης των συστημάτων του οργανισμού. http://www.gucci.com

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.