Home / Cozyhome  / Η GUBI αναδημιουργεί την εμβληματική V11 Lounge Chair

Η GUBI αναδημιουργεί την εμβληματική V11 Lounge Chair

V11 Lounge Chair by GUBI
Ένα αξεπέραστο κλασικό από έναν doyen του δανικού σχεδίου, η V11 Lounge Chair του Illum Wikkelsø, αναγεννάται” με τη σφραγίδα ποιότητας της GUBI!

 

Ο Illum Wikkelsø, ένας από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές επίπλων της Δανίας τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, πίστευε ότι δεν υπάρχει ένας τρόπος για να καθίσουμε σε μια καρέκλα και ότι κάθε επιτυχημένος σχεδιασμός καρέκλας θα έπρεπε να επιτρέπει πολλαπλές θέσεις καθίσματος. Με την ψηλή πλάτη, το βαθύ κάθισμα, τους χαμηλούς βραχίονες και το περιμετρικό της cushioning, η V11 Lounge Chair αποτελεί παράδειγμα αυτής της προσέγγισης.

 

 

Σχεδιασμένη αρχικά γύρω στο 1965, για τον κατασκευαστή επίπλων Holger Christiansen,.η V11 Lounge Chair έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα σχέδια του Wikkelsø,.δημιουργώντας ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Η επιτυχία της οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξαιρετική δεξιοτεχνία και τον ξεχωριστό σχεδιασμό της. Το ψηλό τραπεζοειδές σώμα της στέκεται σε τέσσερα κωνικά, συμπαγή, ξύλινα πόδια, το καθένα σε σχήμα ανεστραμμένης πυραμίδας, που απηχεί τα γωνιακά περιγράμματα των μπράτσων και της πλάτης. Αυτό δίνει στη V11 μια έντονα καθορισμένη και αναμφισβήτητα μοντερνιστική σιλουέτα, ενώ διατηρεί την εμφάνιση μιας κλασικής πολυθρόνας. Αυτή η εμβληματική αισθητική αποδίδεται και στο Ottoman, το οποίο ανοίγει ακόμα περισσότερο την ποικιλία των θέσεων που διαθέτει ο καθήμενος, σε συνδυασμό με τη Lounge Chair.

 

V11 Lounge Chair and Ottoman

 

Για να διασφαλίσει ότι το αρχικό σχέδιο του Wikkelsø θα αναδημιουργηθεί με ακρίβεια, η GUBI συνεργάστηκε με την οικογένεια του σχεδιαστή. Χρησιμοποίησε μια διαδικασία σάρωσης 3D σε πρωτότυπα παραδείγματα του σχεδιασμού, προκειμένου να αποτυπώσει τέλεια την αρχική αισθητική και κατασκευή της V11.

 

Ταλαντούχος επιπλοποιός και ο ίδιος, ο Wikkelsø δημιουργούσε έπιπλα.που περιλάμβαναν υψηλό βαθμό πολυπλοκότητας στην κατασκευή τους και η V11 δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε εξάρτημα της καρέκλας πρέπει να είναι κατασκευασμένο στο χέρι και,.λόγω του ασυνήθιστου σχήματος του σώματος της πολυθρόνας,.το κλείσιμο της ταπετσαρίας πρέπει να τοποθετείται εμφανώς στην κορυφή αντί να κρύβεται στο κάτω μέρος.

 

 

Οι επανεισαχθείσες V11 εκδόσεις τόσο της πολυθρόνας όσο και του Ottoman.έχουν πιστοποίηση FSC® και περιλαμβάνουν ξύλινο σκελετό,.με πόδια από μασίφ ξύλο καρυδιάς ή βελανιδιάς και πολλές διαθέσιμες επιλογές ταπετσαρίας. Στη Lounge Chair, η ανάρτηση με ελατήριο S κάτω από το κάθισμα και τα τέσσερα αφαιρούμενα,.γεμάτα φτερά μαξιλάρια εξασφαλίζουν απόλυτη άνεση,.ενώ το Ottoman διαθέτει ένα ενιαίο μαξιλάρι που αφαιρείται εύκολα για καθαρισμό.

 

V11 Ottoman

 

Όπως και τα άλλα έπιπλα Wikkelsø της GUBI, η V11 έχει σχεδιαστεί.για να προσφέρει μια ισορροπία διαχρονικής επίσημης κομψότητας, άνεσης και μακροζωίας. Εντάσσεται αβίαστα τόσο σε σύγχρονους όσο και σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους.και προσφέρει στον ιδιοκτήτη της δεκαετίες χαλάρωσης.

 

www.gubi.com

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin