Home / Fashion  / Η Chanel μας πηγαίνει στη… βιβλιοθήκη!

Η Chanel μας πηγαίνει στη… βιβλιοθήκη!

Η Virginie Viard παρουσίασε την πρώτη της συλλογή ως creative director του οίκου.

Ο Karl Lagerfeld άφησε σίγουρα ένα μεγάλο κενό στον χώρο της μόδας και κατά συνέπεια στον οίκο Chanel, ο οποίος είχε ταυτιστεί πια με το όνομά του. Το κενό αυτό κλήθηκε να καλύψει η νέα creative director, Virginie Viard, η οποία έρχεται τώρα να αποδείξει μέσα από τη νέα Chanel συλλογή fall/winter 2019, ότι είναι αντάξια διάδοχος του μεγάλου  maître της μόδας.

Η ίδια, πραγματοποίησε το εντυπωσιακό show στο Grand Palais του Παρισιού, όπου και πραγματοποιούνταν όλα τα shows του Lagerfeld. Σε συνέχεια των φαντασμαγορικών σκηνικών της Chanel εδώ και χρόνια, η Virginie Viard “μεταμόρφωσε” τον χώρο σε μία τεράστια βιβλιοθήκη, γεμάτη με 350.000 βιβλία, εμπνευσμένα από την προσωπική βιβλιοθήκη της Coco Chanel.

 

 

Η συλλογή, αν και ακολουθεί τα “χνάρια” του Lagerfeld, έχει το προσωπικό στίγμα της Viard, με στρογγυλεμένους ώμους, chiffon, αέρινα φορέματα, φαρδιές παντελόνες, κεντήματα με παγιέτες και απλικαριστά φτερά.  Φυσικά οι tweed υφές δε θα μπορούσαν να λείψουν από τη συλλογή, συνδυασμένες με φλατ παπούτσια. Λατρέψαμε το  πορτοκαλί κοστούμι με φούστα, το οποίο ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο η Kaia Gerber.

 

Στον ήχο, ο sound director, Michel Gaubert, ανέλαβε την επιλογή της μουσικής επένδυσης του show, με ήχους που άρμοζαν στο γαλήνιο σκηνικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath