Home / Good Life  / Η ταινία “Η Μάχη της Επικράτησης” έρχεται στο σινεμά

Η ταινία “Η Μάχη της Επικράτησης” έρχεται στο σινεμά

Η ταινία "Η Μάχη της Επικράτησης" έρχεται στο σινεμά
Η Μάχη της Επικράτησης- The Current War.

Η συναρπαστική αληθινή ιστορία πίσω από την ανελέητη μάχη των τιτάνων του ηλεκτρισμού, σε μια απίθανα γυρισμένη ταινία, και με συγκλονιστικές ερμηνείες

 

Η ταινία "Η Μάχη της Επικράτησης" έρχεται στο σινεμά

 

 

Λίγα λόγια για την ταινία

1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής. Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Νίκολας Χουλτ). Μια συναρπαστική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

 

Η ταινία "Η Μάχη της Επικράτησης" έρχεται στο σινεμά

Η ταινία "Η Μάχη της Επικράτησης" έρχεται στο σινεμά

 

Όλα άρχισαν όταν…

Ο σεναριογράφος Μάικλ Μίτνικ (Ο Φύλακας της Μνήμης), λόγω μιας εργασίας που είχε στη δραματική σχολή του Πανεπιστημίου του Γέιλ, άρχισε να ψάχνει πληροφορίες για τον Τόμας Έντισον. Σύντομα ανακάλυψε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα στην ιστορία γύρω από την εφεύρεση του ηλεκτρικού λαμπτήρα. «Έμαθα για τον “Πόλεμο των Ρευμάτων”, τη μάχη ανάμεσα στον Έντισον και τον Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ που θα καθόριζε το παγκόσμιο επίπεδο ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρει ο Μίτνικ.

Η ιστορία, όμως, είχε αναπάντεχη, τραγική και εντυπωσιακή τροπή. Τη μυστική εφεύρεση της ηλεκτρικής καρέκλας, τον βίαιο θάνατο ενός ανθρώπου και την άφιξη ενός μοναδικού επιστημονικού ταλέντου από τη Σερβία, του Νίκολα Τέσλα. «Έτσι ξεκίνησα να γράφω την ιστορία ως θεατρικό μιούζικαλ και τελικά ως σενάριο για ταινία», θυμάται ο Μίτνικ. «Κανείς δεν ήθελε να αναλάβει τη θεατρική παραγωγή. […] Ο αντζέντης μου μου είπε να το κάνω ταινία».

 

Η ταινία "Η Μάχη της Επικράτησης" έρχεται στο σινεμά

Η ταινία "Η Μάχη της Επικράτησης" έρχεται στο σινεμά

 

 

Σκηνοθεσία: Αλφόνζο Γκόμεζ-Ρέχον
Ηθοποιοί: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Σάνον, Νίκολας Χουλτ, Τομ Χόλαντ, Κάθριν Γουότερστον, Τάπενς Μίντλτον

 

 

 

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 25 Ιουλίου

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!