Home / Good Life  / Art & Culture  / Η τέχνη σε ένα οδοιπορικό ταξίδι στο Σινικό Τείχος

Η τέχνη σε ένα οδοιπορικό ταξίδι στο Σινικό Τείχος

Σινικό Τείχος
Με αφορμή τον εορτασμό του Lunar New Year 2022, ο οίκος Bottega Veneta δημιούργησε μια μοναδική εγκατάσταση στο Σινικό Τείχος κι εμείς θυμόμαστε τέσσερις ακόμα στιγμές, που συνέδεσαν το The Great Wall με την Τέχνη.

 

Υπάρχουν ορισμένα μέρη στον κόσμο που, όσο μακριά και αν βρίσκονται, σε γοητεύουν. Παρακολουθείς φωτογραφίες και video από αξιοθέατα, τα οποία καταφέρνουν να σε μαγέψουν μέσα από την οθόνη. Το Σινικό Τείχος δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ακόμα και αν έχουν γραφτεί πολλές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας με το ίδιο ως πρωταγωνιστή και πολλές μνήμες το έχουν πλημμυρίσει, σήμερα, υπάρχουν και άλλοι, πιο ασυνήθιστοι λόγοι, για να εμπνέει τον καλλιτεχνικό κόσμο.

 

 

Είναι όμορφο και συγκινητικό να επιλέγονται από εταιρείες ή ανθρώπους ιστορικά μέρη, που έχουν ακόμα πολλά να πουν και πολλούς λόγους για να τα τιμήσουμε. Ο ιταλικός οίκος Bottega Veneta αποφάσισε να γιορτάσει το Lunar New Year και να δημιουργήσει έναν τεράστιο διάδρομο στο Σινικό Τείχος. Κάλυψε ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου με το signature χρώμα της, το πράσινο, και ευχήθηκε Καλή Χρονιά στα κινέζικα.

 

Ταξιδεύοντας πίσω στο 2008, βλέπουμε ότι ο κόσμος της μόδας έφερε και πάλι το συγκεκριμένο αξιοθέατο στο προσκήνιο.

Ο οίκος Fendi, με τον Karl Lagerfeld και τη Silvia Venituri Fendi, έστησε την πρώτη επίδειξη μόδας ορατή από το φεγγάρι. Δημιούργησε δεσμούς που συνδέουν την κουλτούρα με τη μόδα και την αγορά. Το υπερθέαμα ήταν μαγικό. Φώτα, χρώματα, κομψότητα, συναισθήματα ανατριχίλας και στιγμές που χαράχθηκαν στη μνήμη όσων ήταν εκεί και όσων το παρακολούθησαν μετά.

 

Σινικό Τείχος

Fendi show on the Great Wall of China in 2007

 

Ανάμεσα στα έργα, που συνέδεσαν το Σινικό Τείχος με την τέχνη, πρωτοστατεί Το Μεγάλο Περπάτημα. Ένας πικρός αποχωρισμός δύο ερωτευμένων καλλιτεχνών έλαβε χώρα σε αυτό το σημείο. Η Αμπράμοβιτς και ο Ουλάι, αφού περπάτησαν 2.500 χιλιόμετρα ο καθένας, βιώνοντας το προσωπικό τους δράμα, συναντήθηκαν στο Τείχος, αγκαλιάστηκαν και χωρίστηκαν. Ήταν ένα ρομαντικό τέλος της σχέσης τους, που ήταν γεμάτη από ασταμάτητη δημιουργία, ενέργεια και έλξη.

 

 

Η μεγαλύτερη παραγωγή στον ασιατικό κινηματογράφο θεωρείται η ταινία The Great Wall. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Ζαν Γιμού ανέλαβε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την κινέζικη παράδοση, τις διαφορές μεταξύ ανατολής και δύσης, με θρύλους και περιπέτειες που δεν έχουμε ξαναδεί.

 

 

Ένα από τα στοιχεία που ενώνει κάθε πολιτισμό και κάθε άνθρωπο είναι η μουσική. Μας φέρνει πιο κοντά και μας κάνει να συνδέουμε μέρη με συναισθήματα και στιγμές της ζωής μας. Η γνωστή techno Dj Nina Kraviz ήταν η πρώτη που έπαιξε μουσική στο Σινικό Τείχος, δημιουργώντας μία δυναμική και μυστηριώδη ατμόσφαιρα. Η Isabella Wang, COO του Great Wall Festival, στο οποίο έπαιξε η Nina, δήλωσε ότι η dj κατάφερε να εκπροσωπήσει τη θηλυκή δύναμη σε ένα μέρος με τόση αρσενική ενέργεια.

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.