Home / Fashion  / Η Bottega Veneta επιλέγει τον Matthieu Blazy ως τον νέο creative director

Η Bottega Veneta επιλέγει τον Matthieu Blazy ως τον νέο creative director

Μετά την απότομη αποχώρηση του Daniel Lee, τα ηνία του οίκου Bottega Veneta αναλαμβάνει ο Matthieu Blazy.

 

Με τον ίδιο τρόπο που η Gucci έδωσε τη θέση του creative director στον Alessandro Michele έπραξε και ο οίκος Bottega Veneta, μετά την ξαφνική αποχώρηση του Daniel Lee. Ο οίκος αναζήτησε τον διάδοχο “μέσα” από τον ίδιο, από τα εσωτερικά. Ο Matthieu Blazy έγινε διευθυντής του ready to wear πέρυσι από τον Lee και τώρα αναλαμβάνει τα ηνία ως ο νέος creative director.

 

 

Απόφοιτος της φημισμένης σχολής εικαστικών τεχνών των Βρυξελλών La Cambre, ο γεννημένος στο Παρίσι, Γαλλοβελγικός σχεδιαστής ξεκίνησε στον Raf Simons, ως σχεδιαστής ανδρικών ενδυμάτων, πριν συνεργαστεί με τη Maison Margiela στη σειρά Artisanal και στη σειρά γυναικείων ετοίμων ρούχων. Στη συνέχεια εντάχθηκε στην CELINE της εποχής Phoebe Philo και έγινε ανώτερος σχεδιαστής το 2014. Προτού βρει δουλειά στη Bottega Veneta, ο Blazy συνεργάστηκε ξανά με τον Raf στην Calvin Klein από το 2016 έως το 2019.

 

 

“Η Bottega Veneta πάντα ταυτιζόταν με την υπογραφή δεξιοτεχνίας και την ξεχωριστή δημιουργικότητα. Ο διορισμός του Matthieu θα ενισχύσει περαιτέρω τη σύγχρονη συνάφεια της επωνυμίας μας και θα επιταχύνει την ανάπτυξή μας, διατηρώντας παράλληλα τις αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της Bottega Veneta”, δήλωσε ο Veneta Leo Rongone, Διευθύνων Σύμβουλος του οίκου.

 

Photo Credits: Willy Vanderperre

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.