Η πιο φανταστική συνταγή με κοτόπουλο, μουστάρδα και μέλι από τον Έκτορα Μποτρίνι!
Ανακαλύψτε την πιο υπέροχη συνταγή με κοτόπουλο, μουστάρδα και μέλι, από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Μπορούμε να περιγράψουμε την αξία του κοτόπουλου σε τρεις μόνο φράσεις. Το λατρεύουν οι περισσότεροι, είναι ο πιο υγιεινός τύπος κρέατος και υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές και συνταγές, με βάση το κοτόπουλο. Ανακαλύψαμε μια εξαιρετική συνταγή, που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε για να προσθέσετε μια ιδιαίτερη πινελιά στην κουζίνα σας. Κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι, που θα σας ξετρελάνει. Εξαιρετικά νόστιμο και ιδιαίτερα δημοφιλές.
Δείτε πώς να το φτιάξετε εύκολα και γρήγορα, όπως προτείνει ο Έκτορας Μποτρίνι.
Υλικά
10 μπουτάκια κοτόπουλο
½ φλ. μέλι
½ φλ. μουστάρδα Dijon
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ταμπάσκο
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ φτιάχνουμε τη μαρινάδα, βάζουμε μέσα το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το ταμπάσκο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το κοτόπουλο σε σακούλα τροφίμων, το περιχύνουμε με τη μαρινάδα μας και το κλείνουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ανακινώντας το σακουλάκι κατά διαστήματα. Ύστερα στραγγίζουμε το κοτόπουλο και βάζουμε τη μαρινάδα να βράσει σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και αφού έχει πάρει μερικές βράσεις η μαρινάδα και έχει στύψει ελαφρώς περιχύνουμε πάλι το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να καραμελώσει.