Home / Good Life  / Τραπέζι Χριστουγέννων με άρωμα Ελλάδας

Τραπέζι Χριστουγέννων με άρωμα Ελλάδας

xristougenniatiko trapezi
Στρώνουμε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με αγάπη, μεράκι και τις υπέροχες συνταγές οκτώ αγαπημένων chefs!

 

Τραπέζι Χριστουγέννων. Προετοιμασίες. Λίστες. Οργάνωση. Σκεύη πάνω από μάτια και φωτιές. Το καλό σερβίτσιο. Και χαμόγελα. Πολλά χαμόγελα και αγάπη, για την οικογένεια και τους φίλους. Και οι συνταγές που ακολουθούν, σίγουρα θα τους κάνουν να χαμογελάσουν!

 

Τυρόμπαλα με ρόδι, κράνμπερις και πετιμέζι, από την Ντίνα Νικολάου

Η βραβευμένη ελληνίδα chef προτείνει για το τραπέζι των Χριστουγέννων μια απολαυστική -γευστικά και οπτικά- βελούδινη τυρόμπαλα με ανθότυρο Κρήτης, φέτα και φιστίκια Αιγίνης. Κι εμείς, δε βλέπουμε την ώρα να τη δοκιμάσουμε!

 

tirompala nikolaou trapezi

 

Τηγανιά με απάκι και μανιτάρια, από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Το απάκι, μια υπέροχη ποικιλία μανιταριών και τα πλούσια αρώματα του στακοβούτυρου και των φρέσκων μυρωδικών κάνουν αυτήν την υπέροχη συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου must-try για το γιορτινό τραπέζι. Μοσχομύρισε Ελλάδα!

 

tigania apaki manitaria papandreou

 

Σαλάτα με ρόδι και κατσικίσιο τυρί, από τον Τάσο Αντωνίου

Ο food blogger και δημιουργός του Μαμά πεινάω!, προτείνει αυτήν τη δροσερή σαλάτα με ρόδι, κατσικίσιο τυρί και εύκολη βινεγκρέτ. Απλή, αλλά γιορτινή, χρωματιστή και νοστιμότατη. Τα έχει όλα, ετοιμάζεται στη στιγμή και είναι ό,τι πρέπει για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

 

giortini salata rodi katsikisio tiri mamapeinao

 

Το ρύζι των Χριστουγέννων, από τον Γιάννη Λουκάκο

Ο καταξιωμένος Έλληνας chef προτείνει ως συνοδευτικό αυτό το υπέροχο, αρωματικό ρύζι των Χριστουγέννων. Τα ανατολίτικα αρώματα του κουρκουμά, του κάρδαμου και της κανέλας συναντούν τις σταφίδες Κορίνθου και τη δροσιά του ροδιού και του μοσχολέμονου με αποτέλεσμα την… έντονη σιελόρροια!

 

rizi xmas loukakos table

 

Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα λουκούμι, από την Ειρήνη Ζεβελάκη

Η δημιουργός του πολυαγαπημένου Paxxi στέλνει την καλύτερη συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα από την όμορφη Κρήτη. Ζουμερή, βουτυράτη, με πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού και μαυροδάφνης και με μια υπέροχη γέμιση, δικαιωματικά θα πρωταγωνιστήσει στο γιορτινό τραπέζι!

 

gemisti galopoula xmas paxxi

 

Πορκέτα γεμιστή με κάστανα, αποξηραμένα φρούτα & ξηρούς καρπούς, από τον Πέτρο Συρίγο

Δεν υπάρχουν λόγια, για να περιγράψουν επαρκώς πόσο απολαυστική είναι η συγκεκριμένη συνταγή του Πέτρου Συρίγου. Ζουμερή εσωτερικά, υπερ-τραγανή εξωτερικά, πλούσια σε γεύση και άρωμα, αυτή η πορκέτα οφείλει να έχει μια θέση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας!

 

porketa gemisti syrigos xmas table

 

Κορμός διπλής σοκολάτας, από τον Γιώργο Τσούλη

Ήρθε η ώρα να περάσουμε και στις γλυκές δημιουργίες και σου προτείνουμε συνταγάρα από τον chef Γιώργο Τσούλη. Λαχταριστός, παραδοσιακός κορμός σοκολάτας με κρέμα και δεν περιγράφουμε άλλο! Απλά, μπαίνουμε στην κουζίνα, μαγειρεύουμε και απολαμβάνουμε!

 

xristougenniatikos kormos tsoulis

 

Τα μελομακάρονα του Άκη, από τον Άκη Πετρετζίκη

Last but not least, αφήσαμε την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα, δια χειρός Άκη Πετρετζίκη. Μελωμένα στην εντέλεια, τραγανά, αρωματικά και καρυδάτα, αυτά τα μελομακάρονα δεν πρέπει να λείπουν από κανένα γιορτινό τραπέζι! Ακολούθησε πιστά τα tips του Άκη και η επιτυχία είναι δεδομένη.

 

melomakarona akis xmas trapezi

 

Καλά Χριστούγεννα!

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin