Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Η πεζοπορία απελευθερώνει το πνεύμα και δυναμώνει το σώμα!

Η πεζοπορία απελευθερώνει το πνεύμα και δυναμώνει το σώμα!

πεζοπορία
Σκέφτεστε να πάρετε τα βουνά; Η πεζοπορία και τα οφέλη της θα σας πείσουν να ξεκινήσετε το περπάτημα στη φύση!

 

Για να είμαστε ειλικρινείς πολλοί από εμάς δυσκολεύονται να ξεκινήσουν γυμναστική και ακόμα περισσότεροι να τη συνεχίσουν. Θέλει επιμονή, χρόνο και υπομονή που πολλοί δεν έχουν. Εμείς σας προτείνουμε να ξεκινήσετε το περπάτημα και συγκεκριμένα την πεζοπορία. Η σύγχρονη ζωή μάς καθιστά αδρανείς και το αντίδοτο είναι να αρχίσουμε να γινόμαστε πιο ενεργοί. Το περπάτημα στην εξοχή, σε μέρη που έχουν εύκολη ή δύσκολη πρόσβαση, θα μπορέσει να σας χαρίσει ποικίλα οφέλη, πνευματικά και σωματικά.

 

 

Είναι ένα από τα είδη άθλησης που καταφέρνει να βελτιώσει τη συνολική μας υγεία. Έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και στη μείωση των καρδιακών παθήσεων. Καθώς βρισκόμαστε στη φύση ενισχύεται και η σωστή λειτουργία του αναπνευστικού, λαμβάνοντας καθαρό οξυγόνο στους πνεύμονες. Η έκθεση στον ήλιο μάς χαρίζει και βιταμίνη D! Μέσα από το περπάτημα καίμε θερμίδες και είναι ευκολότερο να χάσουμε βάρος, αν το επιθυμούμε.

πεζοπορία

Αυτό που κάνει την πεζοπορία να ξεχωρίζει είναι η επαφή με τη φύση! Μας αναζωογονεί, χαρίζει πνευματική ευεξία, μας γαληνεύει, απομακρύνει το άγχος και είναι για όλες τις ηλικίες. Θεωρείται ένας υπέροχος τρόπος για να γνωρίσουμε νέα μέρη και νέους ανθρώπους. Μας βοηθάει να σκεφτόμαστε πιο καθαρά και πιο αισιόδοξα. Και φυσικά συμβάλλει στο να μάθουμε να σεβόμαστε και να φροντίζουμε περισσότερο το περιβάλλον.

Η χώρα μας έχει πάρα πολλά μέρη που ενδείκνυνται για πεζοπορία. Η Εύβοια, η Πάρνηθα, ο Υμηττός στην Αττική, ο Όλυμπος, η Σάμος, η οροσειρά της Ροδόπης, το Πήλιο, τα Μετέωρα, η Κρήτη, ο Νέστος στη Θράκη, η Αρκαδία, το Πάπιγκο και το Φαράγγι του Βίκου είναι μερικά από αυτά. Φυσικά οργανώνονται και πεζοπορίες σχεδόν σε κάθε πόλη, ανάλογα με το φυσικό τοπίο που υπάρχει. Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε κάποιο από τα παραπάνω μέρη να έχετε στο νου σας ότι χρειάζεται κατάλληλος εξοπλισμός και σωστή καθοδήγηση!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.