Home / Wellness  / Mind  / Χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο στην καθημερινότητά σου;

Χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο στην καθημερινότητά σου;

Χρόνο
Πόσες φορές έχεις ευχηθεί η ημέρα να είχε 30 ώρες; Σπίτι, δουλειά, οικογένεια, φίλοι, προσωπική ζωή. Πόσα μπορείς άραγε να χωρέσεις σε μία μόνο ημέρα; Το μυστικό στο να βρεις τον χρόνο που χρειάζεσαι είναι να κάνεις καθημερινά, μέσα στην ημέρα σου, αυτά που πραγματικά θέλεις!

 

Θα σου πω κάτι που είμαι σίγουρη πως θα σε κάνει να αισθανθείς πολύ καλύτερα. Δεν χωράνε όλες οι υποχρεώσεις σου σε μία ημέρα και είναι απολύτως φυσιολογικό! Αν αισθάνεσαι πως κάτι κάνεις λάθος και έχεις για παράδειγμα τη Μαίρη απ’ τον δεύτερο όροφο,.που τα προλαβαίνει όλα, απλά σταμάτα να το σκέφτεσαι! Το μυστικό στο να βρεις τον χρόνο που χρειάζεσαι είναι να κάνεις καθημερινά, μέσα στην ημέρα σου, αυτά που πραγματικά θέλεις! Όσο και αν το μοντέλο του multitasking «πουλάει» ο εγκέφαλός μας είναι φτιαγμένος ώστε να εστιάζει σε ένα πράγμα τη φορά και τότε μόνο γίνεται αποτελεσματικός και αποδοτικός. Γιατί; Είναι απλό! Γιατί μόνο τότε δίνεις το 100% του εαυτού σου. Αυτή δεν είναι άλλωστε η ουσία; Να κάνουμε πολλά και διαφορετικά πράγματα μέσα στην ημέρα μας, αλλά να είναι ουσιαστικά! 

 

Jill Douka

 
Και τώρα είναι η στιγμή να βρεις τον χρόνο που χρειάζεσαι για να κάνεις μόνο όσα θέλεις πραγματικά. Πώς θα το πετύχεις αυτό; Με αυτή την πολύ εύκολη άσκηση, που θα ξεκινήσεις αύριο το πρωί, μόλις ξυπνήσεις! Θέλω να πάρεις το σημειωματάριό σου και από την ώρα που θα ξυπνήσεις να καταγράψεις κάθε σου κίνηση,.κάθε σου ενέργεια, κάθε σου ασχολία μέσα στην ημέρα και τη διάρκειά της.

 

Θα δημιουργήσεις δύο στήλες: στην πρώτη, θα γράφεις τον χρόνο που σου πήρε και, στη δεύτερη, την ασχολία. Ξεκίνα από το πιο απλό, όπως το βούρτσισμα των δοντιών, το πλύσιμο των πιάτων,.τη δουλειά σου και οτιδήποτε κάνεις μέσα στην ημέρα σου! Στη συνέχεια, θα δημιουργήσεις μια τρίτη στήλη στο σημειωματάριο και θα ακολουθήσεις τον χρυσό κανόνα ΚΡΑΤΑΩ-ΠΕΤΑΩ-ΔΙΝΩ!

 

χρόνο

 

Τι σημαίνουν αυτά; Διαβάζοντας προσεκτικά όλα όσα κάνεις μέσα στην ημέρα σου, θα συνειδητοποιήσεις πως υπάρχουν πράγματα τα οποία στην πραγματικότητα δεν χρειάζεσαι και σε αυτά θα γράψεις δίπλα τη λέξη ΠΕΤΑΩ. Σίγουρα, όμως, θα υπάρχουν και κάποια που είναι απαραίτητα, αλλά δεν σου αρέσει να τα κάνεις ή θεωρείς πως κάποιος άλλος είναι καλύτερος σε αυτό από εσένα, όπως π.χ. οι δουλειές του σπιτιού ή το διάβασμα των παιδιών. Σε αυτά θα γράψεις τη λέξη ΔΙΝΩ και θα βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο να τα κάνει για σένα! Τέλος, δίπλα σε όσα πραγματικά σου αρέσουν, θα γράψεις τη λέξη ΚΡΑΤΑΩ!

Τι κατάφερες; Να δημιουργήσεις μια shortlist και να δημιουργήσεις χρόνο μέσα στην ημέρα σου, τον οποίο μπορείς να αφιερώσεις σε όσα σε γεμίζουν χαρά και ευτυχία! Τώρα ξέρεις τον τρόπο για να έχεις χρόνο! Ανυπομονώ να μάθω τα δικά σου αποτελέσματα!

 

Μοναδικό δώρο από την Τζιλ!

Κάνε μια συνεδρία lifecoaching με έναν διαπιστευμένο lifecoach και δες τη ζωή σου να αλλάζει. Κλείσε τη συνεδρία σου εδώ.

 

Tζιλ Δούκα MBA, MCC

Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation

Η Τζιλ Δούκα είναι διαπιστευμένη Master Certified Coach, βαθμίδα που την τοποθετεί ανάμεσα στους 2.000 κορυφαίους coaches παγκοσμίως, και συγγραφέας 4 bestseller αυτοβελτίωσης τα οποία μπορείς να βρεις εδώ.

 

[email protected]

Η Τζιλ Δούκα είναι Business & leadership coach, διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching ως Master Certified Coach (ΜCC) και ανήκει στο 4% των coaches παγκοσμίως. Είναι η μόνη Ελληνίδα επίσημο μέλος του Forbes Coaches Council, διακεκριμένη mentor coach και βραβευμένη business mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τρία βιβλία της “Αγάπη Τώρα”, “Ευ Ζην Τώρα” και “Ξαφνικά Τώρα” αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό και έγιναν γρήγορα παγκόσμια Βest sellers. Είναι ομιλήτρια διεθνούς φήμης και διευθύντρια σπουδών στο www.globalacademyofcoaching.com