Home / Wellness  / Health  / Εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού
Γιορτάζουμε την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού με εκδηλώσεις αφιερωμένες σε όλες τις μανούλες, σε περισσότερες από 55 πόλεις της Ελλάδας. 

 

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (ΠΕΜΘ) – World Breastfeeding Week (WBW) έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (World Alliance for Breastfeeding Action – WABA) και εορτάζεται από το 1992 κάθε χρόνο στις 1-7 Αυγούστου. Στη χώρα μας η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού εορτάζεται, κάθε χρόνο, στις 1-7 Νοεμβρίου. Δείτε, παρακάτω, μερικές από τις πόλεις της Ελλάδας, οι οποίες διοργανώνουν ιδιαίτερες εκδηλώσεις, αφιερωμένες στον θηλασμό και σε όλες τις μανούλες! 

 
Μία στάση Αγάπης στον Δρόμο των Ποιητών

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, ο Δήμος Γλυφάδας διοργανώνει μία “στάση Αγάπης” στον Δρόμο των Ποιητών. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του μητρικού θηλασμού, θα είναι τοποθετημένο ένα ειδικά διαμορφωμένο παγκάκι, στη Γρηγορίου Λαμπράκη στο ύψος της Μεταξά. Κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Γλυφάδας θα βρίσκονται στο σημείο από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, για την υποδοχή και την ενημέρωση των πολιτών.

 

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

 

“Ο μητρικός θηλασμός είναι ένα όμορφο ταξίδι της μητέρας και του μωρού της, που αρκετές φορές δεν είναι εύκολο”,.τονίζει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, ψυχολόγος Λένα Δεναξά, που συντονίζει τη δράση.

www.glyfada.gr

 

“Ο κύκλος του θηλασμού” στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

«Ο κύκλος του θηλασμού» πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 16.30-20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, που βρίσκεται επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 74, στα Χανιά. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των οικογενειών της κοινότητας,.η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας που πλαισιώνουν τη δυάδα του θηλασμού και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον θηλασμό.

 

www.llli.org

 

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός στη Λάρισα 

Ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός, ο οποίος πλέον πραγματοποιείται σε περισσότερες από 55 πόλεις της Ελλάδας,.φιλοξενείται και στην πόλη της Λάρισας. Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λάρισας, τιμώντας την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού,.καλεί τους κατοίκους την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, στις 11.30,.σε μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό στη Λάρισα, στο Πάρκο του ΟΣΕ.

 

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

 

Το 2010, για πρώτη φορά η πρωτοβουλία λίγων μητέρων, με απώτερο σκοπό την εθελοντική βοήθεια σε άλλες μητέρες,.ώστε να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση-γιορτή, αυτή του Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού. Πλέον, αυτή η εκδήλωση αποτελεί σύμβολο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για τη χώρα μας.

@larisathilasmos

 

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός στη Σαντορίνη 

Για τη Σαντορίνη τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης  Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων. Η ομάδα προσκαλεί τις μανούλες του νησιού, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στις 11:00, σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση μητρικού θηλασμού. Και, καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12 μ.μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στο Μεγαλοχώρι – Ελ Βιεντο (χώρος διεξαγωγής γάμων), έναντι ξενοδοχείου Star Santorini.

@KykladesThilasmosMitrotita

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada