Home / Good Life  / Art & Culture  / Η μνημειώδης εγκατάσταση του Motoi Yamamoto δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου από αλάτι!

Η μνημειώδης εγκατάσταση του Motoi Yamamoto δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου από αλάτι!

yamamoto

Ο Motoi Yamamoto εγκατέστησε 100.000 πέταλα από αλάτι προς τιμή της οικογένειάς του.

 

Ο τίτλος της έκθεσης “Sakurashibefuru” αντιπροσωπεύει τον εποχιακό όρο που χρησιμοποιούν στην Ιαπωνία, για να περιγράψουν το τέλος της άνθησης. Οι “αλμυρές εγκαταστάσεις” του εκφράζουν έναν τρόπο αντιμετώπισης του πόνου, της απώλειας μελών της οικογένειας του. Για να δημιουργήσει, τα 100.000 πέταλα κερασιάς από αλάτι στο πάτωμα του Μουσείου Τέχνης Setouchi, ξόδεψε 55 ώρες και περίπου 9 ημέρες εργασίας.

 

 

Courtesy of Motoi Yamamoto

 

“Καθισμένος στο πάτωμα πολλές ώρες ζωγραφίζοντας, ίσως προσπαθώ να διατηρήσω αναμνήσεις που ξεθωριάζουν με το χρόνο. Υπάρχει μεγάλη θλίψη όταν χάνεις σημαντικούς ανθρώπους από τη ζωή σου”, αναφέρει ο καλλιτέχνης.

 

 

Courtesy of Motoi Yamamoto

 

Σκεφτόμαστε το αλάτι κυρίως ως συστατικό μαγειρικής αλλά στην Ιαπωνία είναι ένα στοιχείο της παράδοσης, που συμβολίζει την κάθαρση. Και παίζει θεμελιώδη ρόλο στις τελετές γύρω από το θάνατο. Ο Yamamoto έχασε την αδερφή του και λίγα χρόνια αργότερα τη γυναίκα του από καρκίνο.

 

Courtesy of Motoi Yamamoto

 

Η θεαματική εγκατάσταση εκτίθενται μέχρι τις 5 Μαΐου 2021 στο Μουσείο Τέχνης της Πόλης Setouchi. Την τελευταία ημέρα, οι επισκέπτες του μουσείου καλούνται να συμμετάσχουν σε μία από τις παραδόσεις του καλλιτέχνη, όπου το αλάτι μεταφέρεται από το μουσείο και επιστρέφει στη θάλασσα.

 

Ανακαλύψτε περισσότερα για το έργο του καλλιτέχνη εδώ!

 

⇒ Δείτε ακόμα την Τεχνική καινοτομία του creative artist Alexis Ferrer

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein