Home / Good Life  / Art & Culture  / Τεχνική καινοτομία από τον creative artist Alexis Ferrer

Τεχνική καινοτομία από τον creative artist Alexis Ferrer

O Ισπανός hairstylist, Alexis Ferrer ανέπτυξε μια τεχνική καινοτομία, την έγχρωμη εκτύπωση μαλλιών. Διακοσμεί τα μαλλιά με άνθη και πεταλούδες, εμπνευσμένα από τα μοτίβα του 18ου αιώνα.

 

 

 

Ο Ferrer άρχισε να πειραματίζεται με την εκτύπωση μαλλιών το 2012, όταν του ζητήθηκε να παρουσιάσει μια συλλογή για τα “Wella Trend Vision Awards”.

“Σκοπός μου ήταν η καινοτομία, έτσι η ψηφιακή εκτύπωση στα μαλλιά φαινόταν ο ιδανικός τρόπος για να δημιουργήσω μια εικόνα με εντυπωσιακό τρόπο”, αναφέρει ο hairstylist.

Το 2017, ο Ferrer συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή txell miras για την Εβδομάδα μόδας της Βαρκελώνης. Η συλλογή ήταν εμπνευσμένη από τα εμπορευματοκιβώτια και τους αλιείς και τα μοντέλα περπάτησαν στο πεζοδρόμιο με καλυμμένα πρόσωπα ενώ στα μαλλιά τους τυπώθηκαν τα πορτρέτα των αλιέων.

 

 

 

 

Ο ταλαντούχος hairstylist μετά το καινοτόμο εγχείρημά του, επανεξέτασε και τελειοποίησε τις τεχνικές που είχε εφαρμόσει προηγουμένως.  Δημιούργησε περίπλοκα μοτίβα στα μαλλιά και άνοιξε έναν κόσμο άπειρων δυνατοτήτων για το μέλλον. “Πηγή έμπνευσής μου είναι οι περίφημοι κήποι των παλατιών στη Γαλλία, του 18ου αιώνα. Εκείνη την εποχή τα άνθη και τα ζώα ενέπνευσαν τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν τα καλύτερα υφάσματα για τη γαλλική αστική τάξη”.

 

 

⇒ Δείτε ακόμα τις θεαματικές εγκαταστάσεις της Ana María Hernando στο ιστορικό κάστρο!

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein