Home / Family  / Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Mπορεί να είναι εξίσου όμορφη με παιδιά;

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Mπορεί να είναι εξίσου όμορφη με παιδιά;

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έφτασε και υπάρχουν πολλοί υπέροχοι τρόποι, να τη γιορτάσετε μαζί με παιδιά. Εμείς σας δείχνουμε το πώς!

 

Σήμερα είναι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ως γονείς, ξέρουμε ακριβώς τι σκέφτεστε από το πρωί. Δεν έχετε να αφήσετε κάπου τα παιδιά, για να περάσετε ένα ρομαντικό βράδυ -όπως παλιά- και προτιμάτε να σκέφτεστε ότι είναι απλώς μια μέρα σαν όλες τις άλλες.

 

Σκρολάρετε στα social και βλέπετε παντού καρδιές και λουλούδια. Από την άλλη, posts που σχολιάζουν το πνεύμα υπερκαταναλωτισμού της συγκεκριμένης γιορτής.  Σίγουρα, τον έρωτα τον γιορτάζουμε κάθε μέρα, όπως και την αγάπη. Ποτέ, όμως, δεν έβλαψε λίγος παραπάνω ρομαντισμός. Ειδικά, τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε ανάγκη από οτιδήποτε μπορεί να κάνει την καρδιά μας να χτυπά λίγο πιο δυνατά, αλλά και από οποιαδήποτε μορφή χαράς.

 

Αν αυτή ονομάζεται Άγιος Βαλεντίνος, ας είναι…

 

Και επανερχόμαστε στο θέμα που σας απασχολεί: Πώς θα περάσετε μια τέτοια μέρα με παιδιά;

 

Όχι απλώς θα την περάσετε με παιδιά, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και πολύ όμορφη!

 

Σας έχουμε μερικές ιδέες για μια υπέροχη οικογενειακή Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου, που σίγουρα θα σας αφήσει τις πιο γλυκές αναμνήσεις.

 

Φτιάξτε όλοι μαζί ρομαντικές χειροτεχνίες

Με λίγο κόκκινο και ροζ χαρτόνι, κόλλα και ψαλίδι η μέρα ξεκινά δημιουργικά! Σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία να επιδοθείτε σε κατασκευές παρέα με τα παιδιά. Φτιάξτε μαζί κάρτες για όλη την οικογένεια, με μηνύματα αγάπης για καθέναν από εσάς, και κάντε την πιο όμορφη ανταλλαγή. Όταν περάσουν τα χρόνια θα τις κοιτάτε και θα αναπολείτε τις όμορφες στιγμές σας μαζί.

 

valentinos

 

Δημιουργήστε στην κουζίνα

Τι καλύτερο από το να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά μπισκότα και άλλα γλυκά για τη σημερινή περίσταση; Μπορείτε να αγοράσετε φόρμες για σοκολατάκια-καρδιές και να δημιουργήσετε τα πιο υπέροχα σοκολατάκια, μόνο με λίγη κουβερτούρα. Ένα κέικ σε σχήμα καρδιάς ή ακόμα και ροζ pancakes μπορούν να προστεθούν στη σημερινή λίστα. Γεμίστε τα ποτήρια με γάλα και απολαύστε όλοι μαζί το αποτέλεσμα!

 

valentinos

 

Δείτε μαζί βίντεο από στιγμές πριν τα παιδιά

Τα παιδιά λατρεύουν να βλέπουν παλιές φωτογραφίες ή βίντεο των γονιών τους. Σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία να τους μιλήστε για τη γνωριμία σας και να δείτε όλοι μαζί το βίντεο από τον γάμο σας ή ακόμα και από παλιές σας στιγμές. Θα συγκινήσει τόσο εσάς όσο και τα παιδιά, τα οποία θα κατανοήσουν ότι οι γονείς τους είναι κι άλλα πολλά, εκτός από μπαμπάς και μαμά. 

 

valentinos

 

Κάντε την πιο ρομαντική βόλτα

Τη βόλτα που θα σχεδιάζατε αν δεν είχατε τα παιδιά αυτήν τη μέρα, μπορείτε να την πραγματοποιήσετε μαζί τους. Θα εκπλαγείτε από το πόσο διαφορετική μπορεί να είναι τελικά. Αγοράστε μπαλόνια και λουλούδια. Πιαστείτε όλοι μαζί χέρι-χέρι. Τραγουδήστε. Αγκαλιαστείτε… 

 

Αυτές οι στιγμές δε γυρνούν πίσω. Κάποια μέρα θα το καταλάβετε πολύ καλά. Και θα είναι ξανά Αγίου Βαλεντίνου…

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath