Home / Good Life  / Art & Culture  / Οι Άθλοι του Ηρακλή στο Μέγαρο Μουσικής

Οι Άθλοι του Ηρακλή στο Μέγαρο Μουσικής

Οι Άθλοι του Ηρακλή
Οι Άθλοι του Ηρακλή, της πολυαγαπημένης Κάρμεν Ρουγγέρη, έρχονται επιτέλους και στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής. Μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να απολαύσουν την οικογενειακή παράσταση στις 14 & 15 Μαΐου.

 

Η  αγαπημένη φυσιογνωμία μικρών και μεγάλων, Κάρμεν Ρουγγέρη, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να μας παρουσιάσει τους Άθλους του Ηρακλή. Σε συνεργασία με τη Χριστίνα Κουλουμπή, θα παρουσιάσουν, με μία νέα σκηνοθετική ματιά, τους Άθλους του μυθολογικού αρχαίου ήρωα. Εντυπωσιακά ειδικά εφέ, κουστούμια και βίντεο-προβολές είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της παράστασής που την κάνουν ξεχωριστή.

 

Οι Άθλοι του Ηρακλή

Η Κάρμεν Ρουγγέρη, αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης, ήθελαν να δώσουν στο έργο μία παραμυθένια και ταυτοχρόνως μία ακριβής προσέγγιση. Βασισμένοι πάνω σε ό,τι έχει γραφτεί για τον Ηρακλή, επιδίωξαν να δώσουν στα παιδιά μία σαφή εικόνα του ήρωα των ηρώων. Μέσα από αυτήν την παράσταση τα παιδιά θα  παρακολουθήσουν τη γέννηση του ήρωα, τη ζωή του και τους άθλους του. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν πως καθιερώθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Η παράσταση θα ολοκληρωθεί με τον θάνατο του ήρωα και τη μετάβαση του στον Όλυμπο, την κατοικία των Θεών.

 

Οι Άθλοι του Ηρακλή

 

Την επιμέλεια των σκηνικών και των κουστουμιών έχει η Χριστίνα Κουλουμπή. Το κείμενο, μαζί με τη σκηνοθεσία, υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη. Οι Άθλοι του Ηρακλή είναι η κατάλληλη αφορμή να ξαναθυμηθούμε τους παιδικούς μας ήρωες, σε μία εποχή που τους έχουμε τόσο πολύ ανάγκη. Είναι μία παράσταση που έρχεται να διδάξει στα παιδιά τη δύναμη της θέλησης. Γιατί, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες “Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει.”

 

 

Οι Άθλοι του Ηρακλή θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο Μουσικής, για 4 μόνο παραστάσεις. Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada