Home / Family  / Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα αφιερώνει τις Τετάρτες στα παιδιά!

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα αφιερώνει τις Τετάρτες στα παιδιά!

To Mουσείο Μακεδονικού Αγώνα φέρνει σε επαφή τα παιδιά με σημαντικές θεματικές, όπως η ελληνική ιστορία, μέσα από ενδιαφέροντα εργαστήρια ψυχαγωγίας.

 

Για το εαρινό εξάμηνο, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα ξεκινά δύο κύκλους καλλιτεχνικών εργαστηρίων ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Οι θεματικές είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες, όπως η ελληνική ιστορία, η λαογραφία, οι εικαστικές τέχνες, η λογοτεχνία και η τεχνολογία.

 

Τι περιλαμβάνουν τα εργαστήρια;

Στα εργαστήρια τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις θεματικές, μέσα από ευχάριστα, διαδραστικά παιχνίδια και βιωματικές δράσεις. Έτσι, θα γνωρίσουν το μουσειακό και εκθεσιακό υλικό, θα διερευνήσουν μουσικοκινητικά και θεατρικά τα έργα τέχνης, θα φτιάξουν ιστορίες, κείμενα και ποιήματα.

Επιπλέον, θα χρησιμοποιήσουν ψηφιακές εφαρμογές, για να οδηγηθούν στα μυστικά του παρελθόντος. Θα πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά, υφές και τεχνικές, και θα δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα εικαστικά έργα και λευκώματα!

 

 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι υπεύθυνοι παιδαγωγοί και εικαστικοί των εργαστηρίων παρακινούν τα παιδιά, μέσα από σύγχρονες μουσειακές και εκπαιδευτικές τεχνικές. Τα βοηθούν να ανακαλύψουν άγνωστες πληροφορίες για τους ήρωες και τις μάχες της επανάστασης, να “διαβάσουν” πίνακες ζωγραφικής, δημοτικά τραγούδια και παραδοσιακές ενδυμασίες. Επίσης, τους δίνουν τη δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα -ατομικά και σε επίπεδο ομάδας. Να αναπτύξουν αισθητικό κριτήριο και κριτική σκέψη και να μεταφέρουν τις νέες γνώσεις σε καλλιτεχνικές δράσεις. Όλα αυτά με στόχο να συνεργαστούν, για να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά καλλιτεχνήματα και μια καινούργια φιλική παρέα!

 

Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν σε δύο κύκλους. Kάθε Τετάρτη, 18.00 – 19.30, κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, στους χώρους του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (Προξένου Κορομηλά 23, Θεσσαλονίκη).

 

Κόστος συμμετοχής

Α’ Κύκλος (9 & 16 & 23/3): 30€για όλο τον κύκλο / 12€για ένα εργαστήριο

Β’ Κύκλος (30/3, 6/4 , 13/4): 30€ για όλο τον κύκλο / 12€ για ένα εργαστήριο

Κόστος συμμετοχής και για τους 2 κύκλους εργαστηρίων: 50€

 

Γενικός συντονισμός: Φανή Τσατσάια, Ιστορικός Τέχνης – Διευθύντρια ΙΜΜΑ

Eπιστημονική επιμέλεια: Σταυρούλα Μαυρογένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΠΑ.ΜΑ.Κ. – Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης του ΙΜΜΑ

Σχεδιασμός – Υλοποίηση προγράμματος: Κατερίνα Τζαβάρα, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας, Εκπαιδευτικά Προγράμματα ΙΜΜΑ​

 
Περισσότερες πληροφορίες:

imma.edu.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath